2008-01-25 10:27

Jihde invald i IFF Athletes Commission

Under Internationella Innebandyförbundets möte på EuroFloorball Cup utsågs vilka spelare som skall ingå i IFF:s Athletes Commission. AIK:s och herrlandslagets Niklas Jihde röstades in som svensk representant i Athletes Commission.

Tanken med IFF Athletes Commission (ASC) är att de ska fungera som ett spelarråd som skall komma med förslag och även ge sina åsikter om förändringar och utvecklingen av innebandyn. Det kan tillexempel röra regelförändringar och utveckling av internationella innebandymästerskap.

Det första ASC består av fyra manliga och fyra kvinnliga spelare från olika medlemsländer från hela världen. I framtiden kommer man utse representanter till ASC i samband med VM.

IFF Athletes Commission:
Paula Jouhten (Finland)
Linda B. Andersen (Norge)
Widyawillis Bte Selamat (Singapore)
Melanie Cathie (Australien)
Niklas Jihde (Sverige)
Matthias Hofbauer (Schweiz)
Michael Schachner (Österrike)
David Brown (USA)

Gruppen kommer att ledas av Risto Kauppinen.


Niklas Jihde blir svensk representant i IFF ASC. Foto Bildbyrån

Hur känns det att ha blivit invald i IFF Athletes Commission?
– Det känns häftigt och lite annorlunda. Som innebandyspelare är det lätt att man gnäller mycket men inte gör så mycket åt det. Nu måste man sluta gnälla och har chans att göra något åt det istället, säger Niklas Jihde, svensk representant i ASC.

Vad har du för förväntningar på ASC?
– Hittills så tycker jag att många av de som bestämmer i IFF har varit dåliga på att lyssna på oss spelare. Jag hoppas det blir ändring på det nu. Jag hoppas verkligen att de tar till sig av våra förslag och synpunkter så att vi kan få igenom några av våra förslag, säger Niklas Jihde.

Är det någon fråga som du speciellt skulle vilja jobba för?
– VM är ju redan flyttat VM till december vilket är riktigt bra. Annars så har jag alltid drömt om ett Champions League för innebandyn. Det skulle vara riktigt kul om man skulle kunna få igenom något sådant. Men det krävs nog många år av lobbyarbete för att få igenom en sådan sak, avslutar Niklas Jihde.

Författare: Johan Norberg