2008-01-23 11:56

Intervju med landslagsdebutanten

När förbundskapten Jan-Erik Vaara under onsdagen presenterade sin trupp till World Challenge fanns 22-åriga Malin Hansen med. Hon spelar center i Rönnby och gör debut i landslagssammanhang. innebandy.se har intervjuat Malin.

Grattis till uttagningen!
– Tack! Det kom verkligen oväntat och jag blev väldigt glad. Jag visste att de tyckte jag var en intressant spelare, men trodde att det var mer på längre sikt.

Hur gick det till när du blev uttagen till landslaget?
– Under Europacupen satt vi på läktaren och tittade på en match när vår tränare Bosse Hägglöf kom med ett slags grönt kort till mig. Han sa att Jan-Erik Vaara tyckte att jag skulle ha kortet. Jag förstod ingenting och trodde så klart att det var ett skämt, men det satt 10 personer runt mig och övertygade mig om att det var på riktigt. Då kom tankarna om att spel i landslaget kanske skulle bli verklighet.

– På kvällen sa Bosse Hägglöf att Vaara skulle ringa mig dagen efter. Jag väntade och väntade och till slut kom Vaara fram till mig. Han sa att han hade hört att jag hade ett grönt kort och tyckte att jag skulle följa med till World Challenge.


Malin Hansen

Född:
 7 november 1985
Position: Center.
Klubb: Rönnby IBK.
Moderklubb: Hallstahammars IK.
Övriga klubbar: Norrby IK,
Arosstadens IBK.
Aktuell: Debuterar i damlandslaget
under World Challenge den 1-3
februari i Göteborg.


Vaara tycker att du har en härlig attityd och vinnarinstinkt. Hur visar sig detta?
– Jag är en sorts pådrivare i laget, hörs mycket och blir själv bättre av att peppa andra. Jag har alltid fått jobba hårt, är slitvargen som inte får något gratis. Jag är ganska så snabb, placerar mig rätt i banan och har en bra balans som gör att jag kan ta mycket stryk – och även ge.

Är du nöjd med säsongen hittills?
– Ja, jag är nöjd, det har gått över förväntan. Jag har aldrig tidigare spelat center, men under hösten har jag hittat trygghet i den positionen. Vi i Rönnby har inte spelat jättebra, men ligger ändå i toppen av tabellen.

Europacupen blev ett misslyckande för Rönnby. Varför?
– Det var ett jättestort misslyckande för oss. Innan Europacupen fick vi ett pris av tidningen VLT, för årets prestation när vi vann SM-guldet förra året. Nu lär vi få pris för årets fiasko. Det var täta matcher, men vi ska slå dessa lag. Vi kan inte skylla på småsaker. Jag tror att vi helt enkelt har för liten trupp och vi kunde inte vila spelare som till exempel IKSU kunde.

– Sedan kändes det inte som om vi hade fattat ur stort det var att få spela Europacupen och representera Sverige. Vi tog det som vilken turnering som helst och tog inte chansen när vi väl fick den.

Det var första gången du spelade mot internationellt motstånd. Hur gick det?
– Det var lite mesigare än jag förväntade mig. Vissa matcher under cupen lämpade sig inte alls för min spelstil och jag blev avblåst hela tiden. Jag är förvånad över tjeckiskornas framfart, det lag som vi förlorade bronsmatchen emot. Det var stora tjejer som ändå hade bra känsla och var duktiga.

Vilka förväntningar har du inför World Challenge?
– Jag hoppas att jag kan tillföra det lagledningen förväntar sig av mig och att jag får lite speltid för annars vet jag inte om jag har där att göra. Dessutom hoppas jag på att tillföra något slags jävlar anamma, för jag vet att jag inte står för de snygga målen eller finterna.

Du är relativt okänd för den stora innebandypubliken. Vad finns att säga om dig?
– Jag har alltid varit lite osynlig, det har aldrig varit stor uppståndelse kring mig. Jag brukar jobba i det tysta och är en positiv och glad spelare. Många uppfattar nog mig som argare och hårdare än vad jag är.

– Annars pluggar jag till revisor och försöker bli bättre på att hålla kontakten med mina vänner. Ett nytt intresse är att sticka och många i laget tappade hakan när jag satte igång under Europacupen!

Varför kallas du Bambi?
– Örjan Lindberg var min första tränare i Rönnby och han tyckte att jag var överallt och ingenstans och inte hade några muskler. I mina rådjursben såg jag ut som en bambi.

På torsdag möter ni Endre i serien. Vad betyder det för er att matchen direktsänds i tv?
– Äntligen publicitet! Vi fick byta hall inför matchen men att synas i media är värt alla uppoffringar. Många i laget har spelat tv-matcher förr, men för alla nyförvärv är det nog speciellt. Vi vill givetvis inte göra en skitmatch så att folk aldrig vill se daminnebandy igen.

Endre vann över Balrog senast och ni vann två knappa matcher mot Örnsköldsvik och Falun. Hur går det?
– Det blir nog öppet spel åt båda håll och många mål. Det brukar vara tjurigt och mycket kamp när vi möts. Det gäller att vi har koll på Maria Jakobsson som verkar vara het. Jag hoppas på rolig innebandy och mycket folk och jag tror att vi vinner med 6-4.

Författare: Gittan Ahonen Gunnarzon