2008-01-04 22:46

Intensiv första dag av Distriktslags-SM

Under fredagen inleddes distriktslags-SM för 15-åringar i Västerås. Sammanlagt spelades 44 matcher under fredagen och publiken bjöds på spännande matcher och även på en del överraskande resultat.

På pojksidan har Gästrikland imponerat stort med tre raka vinster och en målskillnad på + 29 mål. I samma grupp har även storfavoriterna Stockholm imponerat med två vinster och en målskillnad på 14-2. Imorgon klockan 15.30 möts de båda lagen i vad som troligen kommer att bli en gruppfinal om vilket lag som skall vinna gruppen.

I grupp 1 hittar vi pojkarnas stora överraskning för dagen, Hallands IBF. Halland vann alla sina tre matcher som man spelade under fredagen och i deras sista match slog man fjolårets finallag Dalarna som också i år räknas som en av favoriterna.


Halland i vitt vann mot Örebro i blått med 9-2. Foto: Johan Norberg

I de andra två grupperna är det något mer öppet där Värmland i grupp 3 utmanar Göteborg och Västergötland om de två kvartsfinalplatserna. I grupp 4 är det ännu mer tight. Där har Uppland och Bohuslän sex poäng vardera och Skåne utmanar med fyra poäng. En spännande lördag att vänta.

Resultat och Spelprogram Pojkar 15


Flickornas grupp 1 och 4 är redan avgjorda efter första dagen. I grupp 1 är hemmalaget Västmanland och Uppland klara för kvartsfinal och i grupp 4 är Göteborg och Dalarna klara. Alla fyra lagen har vunnit två segrar var i grupper om fyra lag. Under lördagen möter de varandra för att göra upp om gruppsegern i respektive grupper.


Västernorrland i svart tekar mot Värmland i blått. Foto: Johan Norberg 
I grupp 2 har Värmland och Västernorrland också tagit ett rejält grepp om kvartsfinalplatserna. De båda lagen möttes i en mycket välspelad gruppfinal under fredagskvällen. Västernorrland var det något bättre laget och ledde matchen vid två tillfällen men Värmland var effektivare och vann tillslut med 4-2.


Stockholm i rött försvarar sig när Södermanland i gult tryckte på för en kvittering i tredje perioden. Foto Johan Norberg
I grupp 3 har Västerbotten imponerat med tre segrar och 12-1 i målskillnad. Tvåa i den gruppen ligger en av favoriterna till årets distriktslagsguld, Stockholm som dock tappade poäng i ”derbyt” mot Södermanland. Stockholm ledde med 2-0 inför den sista perioden men Södermanland kämpade sig ikapp och med mindre än minuten kvar att spela kvitterade man på straff.

Resultat och Spelprogram Flickor 15


Författare: Johan Norberg