Inför EFC: Warberg IC - Innebandy.se
2008-01-08 10:16

Inför EFC: Warberg IC

Efter en fantastisk höst i SSL åker Warberg till Finland med målet att vinna tillbaka Europacupguldet och samtidigt bli det första laget att vinna fyra Europacuptitlar. Inför EFC har innebandy.se fått en intervju med Warbergs tränare Isac Carlsson.

Hur kommer ni att resa till Finland?
– Vi kommer att flyga på onsdag morgon så vi kommer att anlända till Finland först samma dag som turneringen börjar.

Hur har ni förberett er inför Europacupen?
– Vi hade några dagar ledigt över jul då vi bara körde individuell träning. Det kändes som att det behövdes för att återhämta oss efter hösten. Efter det har vi haft några innebandyträningar med riktigt högt tempo för att komma igång ordentligt.

Vad kommer att krävas av er för att ni skall lyckas ta tillbaka Europacupguldet till västkusten?
– I år finns det ett flertal lag som verkligen har en chans att vinna så vi måste spela så nära vår toppnivå som möjligt. Vi måste därför vara fullt fokuserade hela tiden. Sedan kan man få en olika tuff resa fram till slutspel och final. Det gäller att vara smart och även ha lite tur för att kunna spara så mycket kraft som möjligt.


Ska Warberg få revansch på AIK och vinna tillbaka EFC-guldet?
Foto: Bildbyrån

Det här är er tredje raka Europacup. Vad har ni för fördel av det och vad tar ni med er från tidigare Europacuper?
– Det blir väldigt annorlunda under Europacupen då man spelar så många matcher under så kort tid. Så där kan vi ha en fördel då vi vet hur man ska hantera det och allt annat runtomkring som mat och vila.

Ni spelar i samma grupp som SSV (Finland), SC Classic (Finland) och Fjerdingby (Norge). Hur bra koll har ni på era motståndare?
– Det är lite olika. Norrmännen har vi inte så bra koll på medan vi har fått rapporter om finnarnas lag. Sedan möts de två finska lagen under onsdagen innan vi möter dem och då har vi chansen att kunna spana in dem lite extra.

Ni har haft en fantastisk höst och är hittills obesegrade i både SSL och Ligacupen. Vad beror det på?
– Vi har en hög högstanivå. Sedan har vi också lyckats vinna även när vi inte spelat på topp vilket visar att vi också har en bra bredd och en hög lägstanivå.

Vilka blir era nyckelspelare som måste lyckas för att det ska gå vägen i Europacupen?
– Alla 20 spelare i truppen blir viktiga då vi spelar så många matcher på så kort tid. Men vi har ju några som alltid kliver fram när det börjar bli viktigt som Magnus Svensson och Peter Sjögren. Men om vi skall lyckas så är det många som måste nå sin toppnivå.

Hur är läget i truppen inför Europacupen? Några skador eller sjukdomar?
– Vi har haft lite förkylningar och sjukdomar i laget den senaste tiden. Senast var det Joakim Hansson som hade halsfluss i förra veckan. Men han är på bättringsväg och vi hoppas att han skall kunna spela redan på onsdag.

Vilka lag tror du kommer att mötas i finalen?
– Jag hoppas givetvis på att det blir vi själva och sen tror jag att vi får möta SSV i finalen.


Författare: Johan Norberg