IKSU klart för final - Innebandy.se
2008-01-12 15:02

IKSU klart för final

IKSU vann som väntat sin semifinal mot tjeckiska Dekanka i EuroFloorball Cup. Det blev dock mycket tuffare än väntat och man vann endast med uddamålet, 2-1.

Semifinalen mellan IKSU och Dekanka blev mycket jämnare än väntat. Det stod 0-0 efter första perioden och det dröjde till mitten av den andra innan IKSU kunde ta ledningen genom ett skott från Therese Andersson som letade sig in mellan benen på Dekankas målvakt.

I tredje perioden ökade IKSU på sin ledning till 2-0. Sedan reducerade Dekanka till 2-1 i powerplay. På slutet drog IKSU på sig en utvisning och Dekanka tog samtidigt ut målvakten och pressade på för en kvittering. IKSU lyckades dock hålla undan och är därmed klar för sin tredje sjätte raka mästerskapsfinal.

– Dekanka spelade ett tight försvarsspel och släppte inte in oss i sin box. Vi hade mycket boll men kunde bara spela runt den och hade svårt att få in den på mål, sade IKSU:s Elin Rhöös direkt efter matchen.

Ni möter nu Dietlikon i finalen och även din egen syster Ina Rhöös som numera spelar där. Hur känns det att möta Dietlikon igen och även din egen syster?
– Det ska bli skitkul att möta dem igen. I och med att Dietlikon slog ut Rönnby har de visat att de är ett riktigt bra lag och det känns skönt att kunna få revansch sedan förra årets finalförlust mot dem i Europacupen. Jag har aldrig spelat mot min syster tidigare så det ska verkligen bli jätteroligt! avslutar Elin Rhöös.

IKSU - Dekanka 2-1


Författare: Johan Norberg