2008-01-13 14:32

IKSU förlorade finalen

Precis som vid förra årets Europacupfinal blev det idag finalförlust för IKSU i EuroFloorball Cup. Precis som förra året förlorade man mot schweiziska Dietlikon som därmed vann sitt andra raka Europacupguld. Rönnby förlorade också sin bronsmatch under förmiddagen.

Matchen var mycket jämn och det märktes att båda lagen gav allt för att försöka vinna. Dietlikon tog ledningen i början av den första perioden genom Ina Rhöös. Sedan vände IKSU till ledningen 2-1 innan perioden var slut. I början av andra perioden kvitterade Dietlikon till 2-2.

Trots många chanser från båda lagen så stod sig 2-2 matchen ut och förlängningen blev också mållös. Straffar fick därför avgöra matchen. Efter tre satta straffar var fick även sudden straffar ta vid. I sjunde straffrundan satte Dietlikons Daniela Morf sin straff samtidigt som IKSU:s Kati Salminen missade sin och Dietlikon försvarade sitt Europacupguld.


Schweiziska Dietlikon firar sitt EFC-guld. Foto Johan Norberg
- Det känns helt fantastiskt! Jag trodde aldrig att vi skulle kunna gå hela vägen med det här laget som under serien inte imponerat så mycket på mig. Men vi visar att vi kan höja oss vid såna här turneringar och verkligen matcha lag som IKSU och Rönnby, sade en överlycklig Ina Rhöös direkt efter matchen.

Du har nu vunnit Europacupen med två olika lag. Vilket guld var roligast?
– Svårt att säga. Första gången är alltid speciellt men detta guldet var mer oväntat. Men det är med lite blandade känslor då man såg hur ledsna mina gamla lagkamrater i IKSU var, fortsatte Ina Rhöös.

Dietlikon - IKSU 3-2 efter straffar


IKSU-spelarna får sina silvermedaljer. Foto Johan Norberg

Rönnby förlorade även sin bronsmatch

Rönnby förlorade också sin bronsmatch mot tjeckiska Dekanka med 2-1 efter sudden death. Matchen var jämn och precis som i semifinalen igår mot IKSU spelade Dekanka ett mycket bra försvarsspel som Rönnby hade svårt att ta sig igenom.

– Det har varit svårt att prestera riktigt bra i den här turneringen av någon anledning. Vi kom aldrig riktigt in i den känns det som. Sedan har vi haft väldigt svårt att få in bollen och gör man inte mål så vinner man inte. Det har varit för få som varit på topp i laget helt enkelt, sade Rönnbys lagkapten Karolina Widar efter matchen.

Detta var er första internationella turnering. Vad har ni lärt er av den?
– Att det är en lång turnering med fem matcher på fem dagar. Vi måste bli bredare och gå runt på mer folk. Man måste också kolla mer framåt och inte bara se till matchen man spelar just för tillfället, sade Karolina Widar.

Rönnby - Dekanka 1-2 SD


Författare: Johan Norberg