IDA till ny server - Innebandy.se
2008-01-31 20:30

IDA till ny server

De senaste veckorna har det varit stora problem med tillgängligheten i vårt administrationssystem IDA. För att komma åt problemen byter vi nu till en ny server. Arbetet kommer att göras under natten till fredagen. Fram till klockan 14 på fredagen får man räkna med driftsstörningar.

Den begränsade tillgängligheten i IDA har främst drabbat de användare som är inne i systemet på helgen och hanterar händelserapporteringen för matcherna.

– Under tiden har vi givetvis arbetat hårt med att komma fram till en lösning på problemet tillsammans med experter på området, säger Christer Johansson, administrativ chef på Svenska Innebandyförbundet.

– Ett antal åtgärder har vidtagits under dessa veckor. Varje gång med förhoppningen om att det skulle vara lösningen på problemen.


Belastningen är extremt hög på helgerna* och har varit svår att simulera under vardagarna. Därför har resultatet av de åtgärder som hittills har vidtagits bara kunnat utvärderas under helgerna.

– Det som är kvar att göra i åtgärdsplanen är att vi under natten mellan torsdag till fredag flyttar över hela IDA-systemet till en ny server, säger Christer Johansson.

Den servern driftsätts med start kl. 10.00 på fredagen och arbetet ska vara klart kl. 14.00 på fredagen. Under den tiden kan det förekomma driftstopp i IDA. 

IDA är en viktig och betydelsefull de av vår verksamhet och engagerar och berör många människor. Vi vill givetvis be om ursäkt till alla som haft svårt att genomföra sina uppdrag på grund av att systemet varit så hårt belastat.


* = En normal söndag är det omkring 60 000 besök som görs på innebandy.se. Samtidigt är det cirka 1 500 personer som är inne i systemet och arbetar med bland annat händelserapportering från matcherna.


Läs mer på innebandy.se/ida


Författare: Klas Pettersson