2008-01-06 13:35

Finalklart även för P15

Nu är även P15 semifinaler färdigspelade i distriktslags-SM. Gästrikland vann semifinal 1 mot Skåne med hela 7-2. I semifinal 2 mellan Stockholm och Göteborg blev det desto mer spännande och straffar fick avgöra matchen.

Semifinal 2 mellan Stockholm och Göteborg blev en mycket välspelad och spännande final. Stockholm tog ledningen tidigt i matchen med 1-0. Sedan dröjde det till slutet av den andra perioden innan nästa mål kom då Göteborg kvitterade till 1-1

1-1 stod sig matchen ut och matchen gick till förlängning och sudden death. I sudden death hade Stockholm många bra lägen men Göteborgs mycket duktiga målvakt Mike Johansson höll göteborgarna kvar i matchen.

 
Stockholm i rött i straffavgörande mot Göteborg. Foto Johan Norberg
Förlängningen slutade mållöst och straffar fick avgöra. I straffläggningen var Stockholm det starkare laget och efter tre straffmål av Stockholm och tre räddningar på rad av Stockholms målvakt Christian Vegraeus så var Stockholm klart för final.

– Jag har en gammal straffvariant som jag kört en hel del. Jag är rätt så säker på den och den brukar fungera, sade Martin Carlsson som var en av Stockholms målskyttar i straffavgörandet.

– Det känns underbart och kul vi tagit oss till final. Vi har bra koll på Gästrikland eftersom vi mötte dem i gruppspelet. De har några riktigt vassa spelare men vi kommer att ta dem i finalen, fortsatte Stockholms Martin Carlsson.

Göteborg –Stockholm 1-2 ST


Den andra semifinalen mellan Gästrikland och Skåne blev desto målrikare. Gästrikland kopplade greppet direkt och ledde med 3-0 efter att halva matchen var spelad. Sedan kom Skåne tillbaka något och ställningen var 3-1 efter två perioder.

I den tredje perioden drog dock Gästrikland ifrån och matchen slutade till slut med Gästriklandseger, 7-2.

Gästrikland – Skåne 7-2

Final P15:
Gästrikland - Stockholm


Författare: Johan Norberg