2008-01-22 11:48

Direkt avgörande semifinal i Ligacupen

Ikväll avgörs det vilket lag som får möta Dalen i Ligacupens final på måndag i SkyCom Arena i Umeå. Warberg och Pixbo Wallenstam gör upp om den sista finalplatsen. Inför dagens avgörande match har Pixbo ett övertag efter vinst med 5-2 i semifinal 1.

I och med att Pixbo Wallenstam vann första semifinalen på hemmaplan med 5-2 så gäller följande förutsättningar inför dagens match:
• Vid Pixboseger, oavgjort eller Warbergsvinst med mindre än tre mål så går Pixbo vidare till final.
• Vid Warbergsseger med tre mål går matchen till förlängning. 10 minuters sudden death gäller då. Är matchen efter det fortfarande inte avgjord avgörs det genom straffläggning.
• Vid Warbergsvinst med fler än tre mål går Warberg vidare till final.


Finalen spelas på måndag den 28 januari klockan 19.00 i SkyCom Arena i Umeå. TV4 Sport kommer också att direktsända finalen.

Inför den direkt avgörande semifinalen har innebandy.se snackat med Pixbos poängkung Martin Dahlgren:

Ni vann hemma med 5-2. Hur känns det inför returen ikväll?
– Det känns bra. Vi har ett bra utgångsläge med tre plusmål på dem. Men det gäller att inte tänka på att man har det, då kan det bli farligt. Vi måste gå in med inställningen att det står 0-0 när matchen börjar, säger Martin Dahlgren inför matchen.

Vad kommer att krävas av er för att ni skall lyckas hålla undan och ta er till final?
– Som i alla andra matcher så gäller det att göra så få misstag som möjligt och sedan sätta sina chanser. Det gäller att inte bjuda Warberg på någonting för då kommer de att göra mål. I och med det utgångsläget vi har så gäller det också att ha tålamod och inte förhasta oss. Ju längre tiden går så måste Warberg börja chansa lite mer vilket kan skapa fler lägen för oss, fortsätter Dahlgren.

Warbergs lagkapten Jimmy Persson har dock en annan syn på det:
– Vi tror givetvis att vi skall kunna vända på detta. Tre mål är inte mycket i innebandy och börjar bara målen att trilla in så skall det nog gå vägen, säger Jimmy Persson inför matchen.

Finalen spelas på måndag den 28 januari klockan 19.00 i SkyCom Arena i Umeå. Finalmotståndare blir IBK Dalen som vann sin semifinal mot Balrog B/S med 18-8. Finalen kommer också att direktsändas i TV4 Sport.


Författare: Johan Norberg