2008-01-29 10:06

Debutant i stället för Dahlerus

På fredag inleds World Challenge i Göteborg. De svenska damerna tappar mycket rutin, då 94-faldiga landslagsspelaren Hermine Dahlerus nu tackar nej. Hon ersätts av en landslagsdebutant.

Hermine Dahlerus har haft känningar av en skada.

– Vi vill inte lägga mer belastning på henne nu, säger svenske förbundskaptenen Jan-Erik Vaara.


Alexandra Lidström har kallats in som ersättare till World Challenge. Därmed får hon landslagsdebutera i hemstaden Göteborg.
Foto: Bildbyrån.I stället för Hermine Dahlerus kommer publiken att få se en spelare som gör landslagsdebut i sin hemmahall Lisebergshallen, nämligen Alexandra Lidström.

– Det kan inte bli bättre! Familj och kompisar kommer att vara på plats och se matcherna, säger Alexandra apropå att få landslagsdebutera i sin hemstad.

Den 26-åriga Pixbocentern fick beskedet om landslagsplatsen på måndagskvällen.

– Jag har varit reserv många gånger tidigare men aldrig blivit inkallad, så jag trodde inte att jag skulle bli det den här gången heller, berättar hon för innebandy.se.


Alexandra Lidström
Alexandra Lidström

Född:
 14 juli 1981
Position: Center.
Klubb: Pixbo Wallenstam IBK.
Moderklubb: IBK Lidköping.
Övriga klubbar: IBF Älvstranden, RBK Göteborg.
Aktuell: Debuterar i damlandslaget
under World Challenge den 1-3
februari i Göteborg.


 
Alexandra gör sin första hela säsong som center.

– Jag stortrivs med att vara center och att få vara med och bygga upp spelet.

I klubblaget spelar hon i samma formation som anfallarna Camilla Nilsson och Josefina Parling samt backarna Anna Didriksson och Emma Arvidsson.

Det har verkligen gått bra. Pixbo Wallenstam leder serien och Alexandra Lidström är lagets bästa poänggörare. Totalt har det blivit 28 poäng (17+11) hittills den här säsongen.

Poängmässigt får man verkligen säga att det är ett genombrott för ”Alex”. Under säsongerna 2005/06 och 2006/07 blev det 27 poäng på 50 tävlingsmatcher. En poängsumma som nu alltså har överträffats redan efter 18 matcher.

– Ja, man får nog faktiskt säga att det är ett genombrott. Bollarna trillade in redan i de första matcherna och sedan har det rullat på.


Sveriges matcher i Euro Floorball Tour:

Fredag 1 februari
19.00 Sverige-Tjeckien

Lördag 2 februari
17.00 Sverige-Finland

Söndag 3 februari
14.00 Sverige-Schweiz
 


Författare: Klas Pettersson