2008-01-06 17:11

Även Stockholms P15 SDF-Mästare

Stockholm vann dubbla titlar vid årets distriktslags-SM. Detta efter att även Stockholms P15-lag också vunnit sin final. I finalen vann man mot Gästrikland med hela 10-1.

Stockholms P15-lag försvarade sitt guld i distriktslags-SM sedan förra året genom att i årets final vinna mot Gästrikland med 10-1.

Matchen var till en början mycket jämn och i två perioder var det spelmässigt jämnt mellan de båda lagen. Stockholm tog ledningen i slutet av den första perioden med 1-0. I andra perioden drog Stockholm ifrån något ytterligare till 4-0. Gästrikland var dock inte utan chanser utan hade flera bra chanser, bland annat ett skott i stolproten i slutet av andra perioden.


Stockholms guldgrabbar direkt efter finalvinsten. Foto: Johan Norberg
I tredje perioden rivstartade Stockholm med 3 mål under de första 2 minuterna och även om Gästrikland strax efter det reducerade så hade luften gått ur dem. Stockholm kunde därför dra ifrån ytterligare och matchen slutade tillslut 10-1 till Stockholm.

Gästriklands - Stockholms 1-10

Direkt efter matchen fick innebandy.se en intervju med Stockholms Nicklas Maripu som blev tremålsskytt i finalen och även uttagen till All Star-team:

Hur känns det nu direkt efter finalvinsten?
– Eftersom vi vann så stort så känns det mer som en lättnad än glädje men det är klart att det är jättekul också!

Vad gör just ert lag så fantastiskt bra?
– Vi är bra samspelta och har en bra blandning av både individualister och lagspelare.

Hur skall ni fira detta?
– Det blir en rolig bussresa hem, sen vet jag inte riktigt.


Författare: Johan Norberg