2008-01-12 18:06

AIK också finalklara

AIK blev det andra svensklaget att ta sig till final i EuroFloorball Cup. De mötte finska SC Classic i en till en början mycket jämn och tuff fight. Även om AIK hade ledningen med 4-0 i mitten av tredje så blev slutet blev riktigt dramatiskt.

Första perioden var jämn och innehöll mycket kamp. Det syntes att det var en viktig match och båda lagen gick in 100 % varje närkamp. Trots en hel del lägen för båda lagen så stod det 0-0 efter den första perioden. Mycket tack vare två bra målvakter och hårt kämpande försvar från båda sidor.

Andra perioden fortsatte precis som den första med jämnt och tufft spel. Efter att perioden pricksköt Niklas Jihde in 1-0 till AIK i powerplay. Innan perioden var slut hade AIK utökat sin ledning till 2-0 efter ett mycket snyggt samspel mellan Niklas Jihde, Conny Vesterlund och till sist Fredrik Djurling som avslutare.

I tredje perioden tryckte finnarna på för reducering och började chansa lite. Det straffade sig snabbt och i mitten av perioden satte AIK två snabba kontringsmål.

Classic närmade sig dock rejält på slutet med tre reduceringsmål och slutet blev riktigt dramatiskt. Classic tog ut målvakten och pressade rejält. Men AIK höll undan och vann med 4-3 och är därmed klara för sin andra raka Europacupfinal.

Direkt efter matchen fick innebandy.se en intervju med AIK:s Fredrik Djurling som gjorde två av AIK:s mål idag:

Vad avgör matchen till er fördel idag?
– Det var väldigt jämnt under större delen av matchen även om jag tycker att vi är det något bättre laget matchen igenom. Jag tycker att vi är fysiskt starkare och vinner fler närkamper än dem.

Alla målen idag kom från er första femma. Hur ska ni få igång era andra kedjor?
– Jag tycker mer att det är tillfälligheter att det är just vi som gör målen. De andra femmorna skapar mycket idag, speciellt tredjekedjan som var mycket bra under de två första perioderna. Det gäller bara att de börjar sätta dit den.

AIK - SC Classic 4-3


Författare: Johan Norberg