2006-01-19 08:03

Umeåkillar hetast

Tar man en titt på vilka spelare i herrarnas elitserie som har producerat flest poäng under seriens andra halva, är det Daniel Marklund som är hetast. Andreas Carlbom finns förstås också med i toppen liksom deras gamle klubbkamrat Peder Bodén.

Vi har räknat fram en poängliga för de sju senaste omgångarna. Där har Dalens Daniel Marklund ett imponerande poängsnitt på 3,43 poäng per match.

Under oktober och november, då Dalen var under isen, gjorde Marklund bara nio poäng.

I december strtade Umeålaget en imponerande uppryckning och där har Daniel Marklund stor del: 24 poäng har det blivit och avancemang till en fjärdeplats i poängligan.

Poängligan toppas av Andreas Carlbom och han fortsätter oförtrutet att producera. Utöver Carlbom och Marklund finns en annan gammal Dalen-profil högt upp på denna lista. Peder Bodén som numer spelar i Pixbo Wallenstam har gjort 20 poäng under de sju senaste omgångarna.

Noterbart i övrigt är de högt uppskjutna platserna för Patrik Hagberg och Peter Vilkman. Namn som tidigt fanns med högt upp på listan men har dalat, är Anders Hellgård och Alexander Nede. De har under seriens andra halva gjort sju respektive åtta poäng.


Poängen under omgång 9-15
(inom parentes totalt antal poäng)

Daniel MarklundDalen (33)24
Peder BodénPixbo Wallenstam(32)20
Andreas CarlbomDalen (43)19
Patrik HagbergCaperio Råsunda(26)19
Peter VilkmanHelsingborg (31)18
Conny VesterlundAIK (37)17
Patrik NilssonSödertälje(31)17
Joakim LindströmJärfälla(29)17
Fredrik DjurlingJärfälla(26)17


Författare: Klas Pettersson