2006-01-30 13:37

Tidernas hetaste bottenmatchSällan har en jumbofinal varit så intressant och betydelsefull. Ikväll möts Balrog och Södertälje och för förloraren ser det mörkt ut.

Balrog Botkyrka och Södertälje har båda varit tippade bottenlag den här säsongen och länge har det stått klart att 30 januari är ett ödesdatum. Då möts lagen i serien där förutsättningarna är att det sista laget åker ur medan det näst sista laget får chansen att hänga kvar via kval.

Lagen har tagit poäng lite här och där och inför måndagskvällens drabbning har lagen åtta poäng var. Om ett av lagen tar full pott ikväll, innebär det att man skaffar sig ett försprång på tre poäng med fyra matcher kvar att spela.

När det gäller att ta tre poäng har Balrog lyckats med det två gånger den här säsongen medan Södertälje bara har gjort det en gång. Å andra sidan kom Södertäljes vinst just i matchen mot Balrog. Det blev hela 9-4 när lagen möttes i november.

De jämna förutsättningarna spetsas till ytterligare av att lagen har samma lag kvar att möta; Järfälla och Råsunda hemma samt Storvreta och Pixbo borta.

Återstående program för Balrog Botkyrka
Storvreta borta (2 februari)
Järfälla hemma (16 februari)
Caperio Råsunda hemma (20 februari)
Pixbo Wallenstam borta (26 februari)

Återstående program för Södertälje
Pixbo Wallenstam bort (5 februari)
Caperio Råsunda hemma (17 februari)
Storvreta borta (19 februari)
Järfälla hemma (26 februari)


Matchen är spelbar på Lången hos Svenska Spel med följande odds:
Balrogvinst: 1,70
Oavgjort vid full tid: 5,40
Södertäljevinst: 2,10

Följ matchen live på innebandy.seFörfattare: Klas Pettersson