2006-01-06 15:01

Stabil seger för IKSU

IKSU vann stabilt över Rubene/Rants från Lettland med 7-1 i damernas Europacup i Ostrava. IKSU spelade med ett bra tempo och tog tag i matchen direkt och ledde med 4‑1 efter första perioden.

Första perioden började lite trevande för bägge lagen och först efter tio och en halv minut kunde IKSU ta ledningen. Sedan kvitterade letterna ganska snabbt efter ledningsmålet men sedan gjorde IKSU tre raka mål till och kunde gå till pausvila med en 4-1 ledning.

I andra perioden fortsatte IKSU med sitt tempofyllda spel och ökade på till 5-1 halvvägs in i perioden. IKSU hade ett bra passningsspel och hade trycket nästan hela tiden.

I sista perioden orkade Rubene inte med riktigt i IKSU:s höga tempot och de blev ett mycket stillastående försvarsspel från letternas sida. Slutresultatet blev tillslut 7-1 efter två mycket snygga mål av IKSU i den sista perioden. Först då Elin Rhöös snyggt rundat den i övrigt utmärkte lettiske målvakten Dace Rumbina och sedan när Madelen Johnsson tagit sig in i slottet och därifrån ”knackat” in bollen med backhanden.

Rubene hade mycket sämre klubbteknik och tempo än IKSU och det var framförallt det som var den stora skillnaden mellan lagen.

Priset till bästa spelare i IKSU gick till Ina Rhöös och i Rubene till Zeltite Bankava.

Matchfakta


Författare: Johan Norberg