2006-01-31 13:31

Skilda vägar för Falun och Packalén

Mika Packalén blir inte kvar som coach i IBF Falun efter den här säsongen. Han har tackat nej till klubbens kontraktsförslag.

– Budet var kraftigt reducerad jämfört med mitt nuvarande kontrakt. Jag kan inte acceptera det med tanke på familjen, säger Mika Packalén.
 
Då familjen Packalén var på väg att flytta upp till Falun, med allt som det innebär, krävdes ett besked av klubbens styrelse. I måndags kväll pratades båda parterna vid och Packalén avböjde det kontraktsförslag som presenterade av IBF Faluns ordförande Jan-Erik Andrén.

– Det känns jättetråkigt. Vi var en dag ifrån att signera ett kontrakt på ett radhus och hade i princip bokat flyttbilen. Jag uppskattar dock att styrelsen kommer med raka och ärliga besked, säger Packalén.
 
Ingen av parterna vill kommentera kontraktsförslaget närmare i detalj, men Jan-Erik Andrén förklarar:

– Det är enbart en ekonomisk fråga. Vi har inte råd att behålla Mika Packalén.
 
Spelarna i IBF Falun meddelades under tisdagen via telefon. Inför onsdagens träning ska en gemensam strategi tas fram för den pågående säsongen. Mika Packalén kommer att stå kvar vid rodret till och med den 30 april. Därefter lämnar han både klubben och staden.

Någon efterträdare är i dagsläget inte klar, men rekryteringen av en tränare till kommande säsong kommer att få högsta prioritet.


Författare: Klas Pettersson