2006-01-05 11:33

Seriefinal i Scandinavium
Elitseriespelet 2006 inleds med toppmatchen Pixbo Wallenstam-Jönköping i Scandinavium. Pixbo har inte förlorat sedan lagen möttes senast.

I samband med matchen sker också invigningen av årets Gothia Cup i innebandy som i år har lockat 430 lag till Göteborg.

Pixbo Wallenstam som under året firar 25-årsjubileum kan mycket väl fira med att både damerna och herrarna tar sig till SM-finalerna i Globen om tre månader.

Senast Pixbo och Jönköping möttes var i Kinnarps Arena den 27 november. Då var Jik det bättre laget och kunde vinna med 7-2.

Efter den förlusten har Pixbo fem raka vinstmatcher, där man totalt har gjort 48 mål.

– Vi förlorade ganska rejält mot Jönköping senast och vi vill nu ha revansch i denna viktiga match.Det såg bra ut senast mot Falun och det har varit bra träningar i veckan, säger Pixbo Wallenstam-tränaren Magnus Augustsson.

I torsdagens match saknas skadade Johan Jihde i hemmalaget. Dessutom saknar man avstängde Daniel Johansson. Tillbaks i laget efter en proffssejour i Grasshoppers under hösten är Peter Runnestig.

Från Jönköpings håll meddelar man att det finns problem på backsidan, där varken Jakob Olofsson eller Fredrick Danielsson har tränat under den senaste veckan. Jakob har varit kraftigt förkyld och Fredrick har haft problem med en rygg.

Dessutom fick Henrik Olofsson en smäll i ansiktet på tisdagens träning vilket ledde till en fraktur på näsbenet.

– Henke kommer dock spela med ett specialskydd och vi kommer testa Danielsson på uppvärmningen. Troligtvis spelar båda, mer tveksamt är det med Jakob, säger Jönköpings tränare Mikael Hill.

Det finns även frågetecken för Gabriel Moberg som även han avstod onsdagens träning på grund av nackspärr.

Matchen är spelbar på Lången hos Svenska Spel. Oddsen är följande:
1: 1,85
X: 5,10
2: 1,95

Följ matchen live på innebandy.se!


Författare: Klas Pettersson