2006-01-19 09:34

Långsiktigt samarbete mellan SIBF och SEI

Svenska Innebandyförbundet och Svensk Elitinnebandy har tecknat ett nytt samverkansavtal. Avtalet gäller till och med den 30 juni 2009 och reglerar de kommersiella rättigheterna för elitverksamheten inom Sveriges största inomhusidrott.

– Avtalet skapar helt klart förutsättningar för en fortsatt expansiv utveckling av innebandysporten. Bara under den pågående säsongen har publiksnittet i Elitserien (herrar) ökat med 16 procent till över 1 100 åskådare i snitt per match. I den snabba takt innebandyn utvecklas just nu är det av största vikt att finna långsiktiga interna samarbetsformer, menar Svensk Elitinnebandys ordförande Magnus Nilsson.

Under våren 2006 arrangerar svensk innebandy två större evenemang. Såväl SM-finalen för damer och herrar som herr-VM kommer under april och maj återigen fylla Sveriges största inomhusarena, Globen.

Per Jansson, ordförande i Svenska Innebandyförbundet kommenterar:

– Samarbetet med elitklubbarnas intresseförening möjliggör ökad samordning av resurser i syfte att fortsatt stärka på våra gemensamma varumärken. Elitinnebandy blir tydligt och tillgänglig för större publik, mer medial och attraktivare för fler samarbetspartners.