2006-01-21 15:30

Jönköping tillbaka på vinnarspåret

Efter två raka nederlag fick topplaget med sig tre poäng från bortamötet med Södertälje, som kördes över med hela 10-2.

Jönköping hade inför mötet borta mot Södertälje två förluster, mot toppkonkurrenterna Pixbo och Storvreta. Men när man var på besök hos bottenlaget Södertälje skulle det inte bli några problem alls. Jönköping visade varför man i år räknas som en potentiell SM-guldvinnare, genom att göra proceduren kort mot ”Rockets”. Efter halva matchen var det i princip avgjort, och det var aldrig något snack om saken, det var klasskillnad lagen emellan.
 

 Södertälje

Jönköping 

2-10 (1-3, 0-5, 1-2)

 

Den som öppnade målskyttet i matchen var Jönköpings, och landslagets, Daniel Calebsson redan efter 3.41 in i första perioden. Inte ens två minuter senare hade man också ökat på till 2-0, denna gång genom Daniel Schmidt. Det såg ut som om bortalaget enkelt skulle segla iväg, men när Södertälje fick chansen i powerplay så visade man att det finns kvalitet. Johan Rönnkvist hittade rätt, med assistens av Mikael Karlsson som så många gånger förr. Bortalaget verkade dock inte bry sig mycket om detta, och innan första pausen kom så deras tredje mål, signerat en av matchens kanoner Robert Olsson. Noterbart att det var i numerärt underläge.

Andra perioden skulle bli uppvisning av Jönköping. Trots nio skott på mål, så fick man in fem av dem, vilket punkterade matchen och samtidigt fick Södertäljes målvakt Jimmy Heimer att kapitulera och kliva av. Målvakten i andra målet, Gunnar Domeij, var däremot tillbaka efter sjukdom och spelade inspirerat, samtidigt som han fick bra hjälp av sitt försvar. Alla fem mål i andra perioden kom från olika spelare, vilket visar vilken bredd JIK har i år.

Sista perioden spelades av och bortalaget vann även den, med 2-1. Målet som gjorde att det blev tvåsiffrigt, 10-1 målet, sattes dit på straff genom David Gillek. Det var hans andra mål i matchen. Innan tillställningen var över fick hemmalaget in ytterligare ett mål, denna gång var det Pierre Hellström som hittade rätt.
Slutresultatet skrevs med andra ord till 2-10, fördel Jönköping, som befäste sin plats i toppen, samtidigt som Södertälje befäste sin plats i botten


Författare: