2006-01-12 07:02

Jihde hjälte i comebacken

AIK:s Niklas Jihde har fått följa sitt lag från sidan sedan han skadades i derbyt mot Balrog den 20 oktober. På onsdagskvällen gjorde innebandyns stora affischnamn comeback i bortamatchen mot Södertälje – och avgjorde matchen med sitt 4-5-mål i sudden death.

– Det var riktigt skönt att göra comeback, och faktiskt lite nervöst när jag fick hoppa in. Jag har ju aldrig haft en så här allvarlig skada innan, så att få komma tillbaka och peta in segermålet känns helt underbart, sa den lycklige hjälten till innebandy.se efter matchen.
 
– Södertälje ville ju avgöra och var snälla som tog ut målvakten, kommenterade Jihde sitt avgörande mål i tom kasse.

Öppet mål eller inte, AIK är nog glada över att ha en skyttekung tillbaka i laget.

– Vi har en bra trupp, och det har sett riktigt bra ut på träningarna. Det känns som att vi blir bättre och bättre, och det är först i slutspelet som vi ska vara på topp, resonerade Jihde.

Hur kändes spelet för egen del i de byten du fick göra?
– Styrkan och flåset kändes helt okej, men man är ju långt ifrån storformen. Men jag hoppas kunna gå för fullt i nästa match mot Balrog, den har jag sett fram emot ända sen jag blev skadad, avrundar Niklas Jihde efter sin comeback som matchvinnare.
 

 Södertälje

AIK 

4-5 sd (4-0, 0-4, 0-0, 0-1)

 

Det var en match med två ansikten som publiken i Täljehallen fick se på onsdagskvällen. Hemmalaget rivstartade och gjorde 1-0 redan efter två minuters spel. Innan den första perioden var slut hade Södertälje gått ifrån till 4-0, och Mikael Karlsson hade gjort tre av målen, samtliga på pass från Patrik Nilsson.

– Mikael Karlsson var fantastisk i den första perioden, det var världsklass på hans spel, menade Niklas Jihde.

I den andra perioden kom AIK in i matchen och hämtade ikapp hela underläget, mycket tack vare Conny Vesterlund och Peter Fischerström som gjorde tre poäng var.

Den sista perioden förblev mållös, och i sudden death avgjorde alltså Niklas Jihde.
 

 

Författare: Rasmus Lenefors