2006-01-26 09:14

Innebandy större än basket och handboll

Då har det hänt. Innebandyn har passerat basketen och handbollen i kampen om publiken i sporthallarna. Sportbladet presenterar idag en granskning av publiksnittet i lagsporterna, där det konstateras att innebandyn har störst publik i sporthallarna.

Säsongen 1998/99 sågs matcherna i Basketligan av i snitt 1 335 åskådare. Handbollen hade 973 medan innebandyn hade 403. Mycket har hänt sedan dess. Innebandyns snitt har närapå tredubblats och är nu den sport som har mest publik per match av de tre stora sporthallssporterna.

innebandy.se har också följt publikutvecklingen mellan sporterna noggrant under flera års tid. Summeringen här nedanför avser publiksnittet i högsta herrserien i handboll, basket och innebandy.


Diagram: innebandy.se
Klicka på diagrammet för att se det i större format

– Det här är ett underbetyg åt de sportredaktioner som håller de andra inomhusidrotterna under armarna men fortfarande inte bevakar innebandy, säger Svenska Innebandyförbundets ordförande Per Jansson till innebandy.se.

– Den volym vi har idag, när det gäller antal utövare och antal åskådare, har vi nått utan att ha någon mediabevakning att tala om, säger Jansson vidare.

Läs artikeln i Sportbladet

Mer fakta: Innebandypublikens utveckling


Författare: Klas Pettersson