2006-01-12 22:50

Falun skrällde borta mot Storvreta

 – Topp tio i karriären sade Falunmålvakten Andreas Olsson till innebandy.se efter matchen som i sin blott andra match för året gjorde en kanoninsats. Det han syftade på var att matchen var en av hans tio bästa i karriären, vilket säger en del om hans insats då han varit med ett bra tag.

– Det är slutspelskaraktär, ett taktiskt rävspel mellan båda coacherna då jag känner Jocke (Nordström, Storvretas tränare) väl och vi visste att Storvreta skulle tappa tålamodet till slut vilket de också gjorde säger Mika Packalén efter matchen.

– Många av våra spelare är ju rätt ”gröna” i dessa sammanhang och därför känns det ju extra kul att kunna vinna en sån här match. En klassisk grisseger avslutar Packalén.

Noterbart från matchen är den relativt låga publiksiffran 1254. En siffra som i många elitseriehallar varit en bra siffra. Men en ganska medioker siffra med Storvretas mått mätt.

 

      Storvreta IBK

IBF Falun

4-5 (2-2, 1-1, 1-2)

 Storvreta hade tag i taktpinnen i stort sett hela matchen sett till bollinnehavet. Men ineffektiviteten i avsluten var slående matchen igenom. Det var Falun som gjorde första målet. Storvreta vände dock på steken innan Jonas Gatu kvitterade på egen hand i slutet av första perioden.

Andra perioden var ett riktigt sömnpiller. Spelet var väldigt slarvigt från båda lagen. Falun tappar mycket boll i uppspelsfasen. Trots flera bjudningar från dalmasarna lyckades inte Storvreta utnyttja misstagen. Lagen gör varsitt mål och det är fortfarande oavgjort men här borde det ha blivit fler mål. Plus till båda målvakterna som visar klass.

Trots att Storvreta är det bättre laget är det en helt öppen match inför sista perioden. Falun fortsätter mala på med ett typiskt spel från ett bortalag mot ett på pappret bättre lag. Man gör det bra och man kontrar in ledningsmålet i mitten av slutakten. Men repliken är blixtsnabb. Mika Kohonen som är bästa hemmaspelare idag slår en briljant passning till Kim Johansson som inte har några problem att göra mål.

Men Falun jobbar vidare mycket metodiskt och segermålet kontras in med lite mindre än tre minuter kvar av Andreas Johansson. Storvreta pressar på mot slutet men Andreas Olsson visar varför han är en f.d. Landslagsmålvakt på slutet med ett par spektakulära räddningar och skrällen är ett faktum.
 Balrog Botkyrka IK

Warberg IC 

1-7 (1-4, 0-1, 0-2)

 

Warberg gör processen kort med Balrog. De nykorade Europacupsegrarna Warberg hade som väntat inga problem att slå Balrog som ligger sist i tabellen på bortaplan under torsdagskvällen. När Magnus Svensson sätter dit ett mål i numerärt överläge efter nästan halva första perioden innebär det 3-0 ledning och matchen är i princip död redan då.

Balrog gör ett tröstmål i slutet av första men Warberg är väldigt stabila i defensiven och gör vad bara vad man ska i denna match och åker hem med de 3 poängen man var ute efter.

Vi noterar i övrigt att båda lagen bränner varsin straff.


Författare: