2006-01-22 22:47

Engelholm höll nollan mot Ingelstad

Rachel Mleczhovicz höll nollan för sitt Engelholm när laget tog tredje raka segern i Allsvenskan genom att besegra Ingelstad med 3-0.

Engelholm satte högsta fart från början och kunde ha avgjort matchen redan i första perioden om det inte vore för en storspelande målvakt i Ingelstads mål. Skottstatistiken i första perioden slutade 19-6 till Engelholm. Endast ett av dessa skott letade sig dock i mål. Även de två kommande perioderna slutade 1-0 för skånskorna och således blev slutresultatet 3-0 till Engelholm. Skottstatistiken blev till sist 36-10 för hemmalaget och visar att resultatet var logiskt. IBC Engelholm visade att de är i allsvenskan för att knipa en slutspelsplats, och om dagens fina disciplin kan bibehållas bör det kunna gå vägen.  

 Engelholm

Ingelstad 

3-0 (1-0, 1-0, 1-0)

 

Engelholms målvakt Rachel Mleczhovicz höll nollan när Engelholm spelade disciplinerat och vann matchen mot Ingelstad med 3-0. Fortsätter skånskorna på den inslagna vägen bör det kunna bli slutspel när Allsvenskan är färdigspelad om fyra omgångar.

Bra i hemmalaget var förutom målvakten även Juliana Jönsson som utsågs till hemmalagets bästa spelare. 
 
 Örnsköldsvik

Dalen 

3-3 (1-1, 2-0, 0-2, 0-0)

 

Örnsköldsvik och Dalen delade på poängen i fredagens match i damernas Allsvenska. Första perioden var helt jämn och slutade logiskt 1-1 efter att Örnsköldsvik tagit ledningen och Dalen kvitterat.

I andra gick ÖSK till ledning med 3-1 och såg ut att ha ett visst grepp om matchen. I sista perioden kom dock Dalen tillbaka och kvitterade med 9 minuter kvar. Efter målet hade Dalen flera chanser att avgöra, men även ÖSK hade farliga möjligheter.

Förlängningen som följde blev mållös och lagen fick med sig varsin poäng. Skottstatistiken slutade 23-22 till hemmalaget och vittnar om en jämn tillställning.
 
 Södertälje

Boden 

3-5 (1-1, 0-2, 2-2)

 

Boden bortabesegrade Södertälje med 5-3 i söndagens drabbning i damernas Allsvenska. Boden tog ledningen i numerärt överläge efter fem minuter. Södertälje kvitterade efter halva perioden och det blev även aktens sista mål.

I andra perioden var det Boden som tog ett klart grepp om händelserna och vann perioden med 2-0. Detta trots att laget drabbades av en femminutersutvisning i inledningen av perioden. Tre minuter in i slutakten reducerade Södertälje till 2-3 innan Boden ökade på till 2-4.

Med drygt sju minuter kvar av matchen reducerade Södertälje ytterligare en gång och tog med två minuter kvar ut målvakten. Som så många gånger förut var det dock det tomma målet som fick påhälsning och Boden avgjorde matchen. Skottstatistiken slutade 25-32 och speglade spelet ganska väl, en jämn match där det inte var ologiskt att Boden drog det längsta strået. 
 
 Lockerud/Mariestad

Högdalen 

7-1 (1-0, 4-0, 2-1)

 

Lockerud/Mariestad besegrade Högdalen med 7-1 på söndagen. Stor segerorganisatör var Johanna Ekeroth som gjorde sin andra match efter comebacken.

– Hon var grym, idag var hon verkligen skillnaden mellan lagen, sade Högdalens tränare Andreas Hasselgren efter matchen. Trots de stora siffrorna var skottstatistiken relativt jämn, totalt 36-28 till hemmalaget. I Högdalen gjorde målvakten Cecilia Lund en strålande inledning på matchen.

Trots att första perioden endast slutade 1-0 för hemmalaget var det den spelmässigt mest överlägsna, då hemmalaget vann skotten med hela 15-8. Det var uppenbart i matchen hur mycket Johanna Ekeroth betyder för sitt Lockerud, hon var på planen vid sex av Lockeruds mål och låg bakom det stora flertalet av lagets farligheter. I och med segern lämnade Lockerud över nedflyttningsplatsen till Ingelstad. 
 

 

Författare: Jens Stålberg