2006-01-05 00:02

En seger och en förlust i EC

Det blev seger för Iksus damer över det finska laget Tikkurilan Tiikerit med 5-2 i Europacupen i tjeckiska Ostrava. Det blev däremot förlust för Warbergs herrar med 3-7 mot det finska mästarlaget SSV Helsinki.

 

Iksu - Tikkurilan Tiikerit 5-2

Iksu vann en mycket jämn match mot finska mästarna Tikkurilan Tikkerit med 5-2. Matchen avgjordes inte förrän i slutminuterna då finskorna tog ut målvakten och Iksu då kunde avgöra genom att göra två mål i öppen kasse. Två av Iksus mål gjorde av deras skyttedrottning Madlen Jonson.

Matchfakta

 

Warberg IC – SSV Helsinki 3-7

Finnarna började matchen bäst och efter drygt två och en halv minut tog man också lite tursamt ledningen med 0-1 efter ett inspel från finnarna som studsade på en Warbergsbacks fot och in i mål. Efter det kom Warberg igång bättre och matchen jämnades till något men nästan nio och en halv minut kom nästa bakslag för Warberg då målvakten Peter Sjögren gick ut för att plocka ner ett uppspel samtidigt som ha tacklades lätt av en finsk spelare och tappade bollen så att SSV:s Harri Forsten lätt kunde skjuta in bollen.
11.25 in i perioden fick Warberg äntligen utdelning och reducerade till 1-2 då Kimmo Eskelinen erövrade bollen vid mittplanen och avancerade ensam upp några meter för att sedan snyggt skjuta in bollen i bortre krysset. Men SSV replikerade snabbt och knappt en halvminut senare utökade finnarna sin ledning till 1-3. Innan perioden var slut utökade SSV även sin ledning ytterligare till 1-4 efter ett snyggt skott upp i krysset från vänsterkanten av Mikael Järvi.

I andra perioden kom Warberg igång mycket bättre och spelade mycket aggressivare och med ett högre tempo och det märktes då att finnarna inte hängde med riktigt. Warberg fick många farliga lägen men hade svårt att få bollarna på mål och när det hände så stod den finske landslagsmålvakten Henri Toivoniemi i vägen.
Den andra perioden slutade mållöst trots rejält Warbergsövertag.

I tredje perioden kom finnarna bättre in i matchen igen och utnyttjade Warbergsförsvarets passivitet och misstag till att göra tre mål till 1-7 och avgöra matchen. Mot slutet av matchen tryckte Warberg på ordentligt och reducerade två gånger till slutresultatet 3-7 efter bland annat ett mycket snabbt och snyggt mönsteranfall med Andreas Wahman som avslutare.

Det märktes att Warberg saknade sina två ordinarie backar Jimmy Persson och Joakim Andersson då försvaret stundtals var mycket passivt och dåligt. SSV var mycket effektiva i avsluten och det var framförallt det som avgjorde matchen.

Utsedda till matchens lirare i de båda lagen blev målvakten Henri Toivoniemi i SSV och Warbergs Kimmo Eskelinen som idag framförallt briljerade med sitt offensiva spel.

Matchfakta

Författare: Johan Norberg