2006-01-09 14:01

Detta har hänt

Under de senaste veckorna har det hänt en del i elitserielagens trupper. Vi har summerat förändringarna på både dam- och herrsidan.

Det har rört på sig en hel del i trupperna. Och mer lär troligen hända eftersom januari är en månad med många övergångar på elitnivå.

Summeringen gäller de senaste veckornas händelser. Uppgifterna bygger främst på pressmeddelanden, uppgifter från klubbarnas egna hemsidor samt artiklar i dagstidningar. Därför kan det förstås finnas förändringar som vi inte känner till. Notera även att det inte nödvändigtvis handlar om verkställda övergångar.

Vi har fokuserat på det som har hänt på spelarfronten, även om det har hänt en del bland tränarna också.

Bland namnen som nämns finns två världsmästare; Angela Bengtsson och Mirca Anderegg. Vassaste värvningen får dock Jönköping anses ha gjort i form av Raine Laine.

D A M E R


Balrog Botkyrka
Schweiziska världsmästarinnan Mirca Anderegg (bilden) har flyttat hem och återvänder till UHC Dietlikon.

Dalen
Umeålaget har förstärkt truppen med 28-åriga backen Sofia Eklund som under de senaste åren har spelat i division 1 med Öjebyn och Wifsta.

Falun
Gabriella Ludvigsson är tillbaks i IBF Falun igen. Efter att ha spelat med division 2-laget Harnäs är nu ”Gabby” tillbaks för sin tredje sejour i Falun. Dessutom är det enligt Falu Kuriren mycket troligt att man även förstärker truppen med Linda Hellström från Kais Mora.

Ingelstad
Laget har fått förstärkningar i form av  Johanna Gustavsson och Linda Olofsson.

Pixbo Wallenstam
Klubben förhandlar med Angela Bengtsson och Therese Larsson från Warberg samt Josefina Parling från Iksu.

 

H E R R A R

Balrog Botkyrka
Elitseriejumbon har förstärkt truppen med målvakten Greger Andersson, som lämnade Helsingfors IFK efter en mindre lyckad höstsäsong.

Caperio Råsunda
Solnalaget har värvat hem backen Niklas Keränen från division 2-laget Värmdö IF.

Jönköping
Jik fortsätter att förstärka laget. Senast i raden av nya spelare är Raine Laine från finska Helsingfors IFK. 33-åringen har spelat 48 landskamper för Finland och siktar på VM till våren. I Sverige har han ett SM-guld med Haninge.

Pixbo Wallenstam
Göteborgslaget har tecknat ett avtal på drygt fyra år med Peter Runnestig. Peter spelade i schweiziska Grasshoppers under hösten.

Storvreta
Dagarna före jul blev det klart att Anton Widmark lämnar Dalen för att spela med Storvreta.

 


Författare: Klas Pettersson