2006-01-14 13:30

Dalen vann stort i streckmöte

I Solnahallen hade hemmalaget Caperio Råsunda en tung kväll efter att ha legat under hela matchen, och tillslut förlorade man med hela 12-6 mot IBK Dalen i den viktiga matchen runt slutspelsstrecket.

 

Efter cirka nio månaders frånvaro på grund av skada, gjorde äntligen Dalens backprofil Gustaf Forsberg comeback på innebandyplan.

 

Så här sa han till innebandy.se:

 

– Det kändes oerhört skönt att vara tillbaka, efter att  ha slitit så mycket med rehab-träningen, ibland upp till tre gånger om dagen när det var som värst. Men jag kände inte av något i knäet överhuvudtaget, och skulle inte börjat spela igen om det inte var hundraprocentigt. Skyddet funkade perfekt, jag tänkte inte ens att det satt på.

När det gäller matchen i sig, så ger han sig självt godkänt, ”även om man får inse att det kommer att ta ett tag innan man är tillbaka i gammal form”. Laget i helhet tycker han gjorde en stabil insats, och säger vidare att Råsunda aldrig var riktigt nära även om det var kamp ända till slutet.

 

Ytterligare en sak att notera, var att Dalens poängkung Andreas Carlbom bara spelade powerplay i och med att han varit sjuk ett tag. Men laget hade alltså inga problem att producera ändå.


 

 Caperio Råsunda

IBK Dalen 

6-12 (1-5, 3-2, 2-5)

 

Bortalaget rivstartade matchen och tog ledningen redan efter 36 sekunder i deras första anfall. Råsunda hade uppenbarligen inte vaknat på rätt sida, för efter 13 minuter i den första perioden hade Dalen ökat på ledningen till hela 5-0. Råsundas försvarsspel kunde inte hindra Dalen från att komma till skott gång på gång. Umeålaget såg extremt pigga och vassa ut samtidigt som hemmalaget från Solna hade väldigt svårt att skapa något. Det krävdes ett boxplay för att Råsunda tillslut skulle få läget, och Johan Edlund tryckte in 1-5 på sin egen retur.

I andra perioden kunde hemmalaget inte annat än spela upp sig, och man flyttar upp spelet, höjer tempot och aggresiviteten, vilket leder till större bollinnehav. Ändå kan Dalen öka på till 6-1 i en av många fina kontringar man skapade under matchen. Andreas Westerlund gjorde sitt tredje mål i matchen.
Sedan hände något som fick matchen att tända till på nytt. Det blev gruff runt Dalens mål, och många spelare skyndade till. Det hela renderade båda lagen en varsin utvisning. Under spel fyra mot fyra gör sedan Caperio Råsunda två snabba mål, och verkar ha fått igång känslorna rejält. Kanske lite för mycket då man drabbas av ytterligare en utvisning bara sekunder senare. Trots detta lyckas man göra ännu ett mål med bara fyra man på plan, och helt plötsligt är ställningen 4-7. Strax innan pausvilan får Dalen chans i poxerplay ännu en gång, och nu lyckas man bättre. 8-4 ledning får man med sig inför slutronden.

Väl i sista perioden kan bortalagets Alexander Bodén se till att avgöra matchen. När Råsunda ligger på som bäst skapas luckor bakåt och på kontringar kan bortalagets nummer 29 göra tre mål och en assist (totalt sex poäng i matchen), vilket gett Dalen ledningen med 11-5, och nu är det definitivt avgjort. Råsunda får visserligen in en boll till, men Dalens Andreas Westerlund kan avsluta målskyttet och skriva slutresultatet till 6-12.

 

Författare: Daniel Norström