2006-01-30 07:42

Balrog till ledning i Superelit

Toppmötet mellan Balrog Botkyrka och IKSU blev en jämn tillställning där Balrog fick med sig både segern med 3-2 och serieledningen.

Släkten är värst brukar det ju heta, och mycket riktigt var det förra IKSU-spelaren Matilda Holmbom som i början av andra perioden gjorde matchens och Balrogs första mål.

I IKSU var det Therese Andersson som syntes mest. Hon gjorde västerbottningarnas båda mål och var även den enda i laget som blev utvisad under matchen.

I och med segern så tog Balrog över serieledningen i den jämna tabellen, med fyra omgångar kvar har de fyra huvudfavoriterna Balrog, Pixbo, IKSU och Falun radat upp sig i tabelltoppen.

 Pixbo Wallenstam

Dalen 

3-5 (0-0, 1-1, 2-4)

 

Första perioden var tillknäppt och chansfattig, hemmalaget vann skotten med 6-4, men perioden slutade mållös.

I andra perioden tog Balrog ledningen redan efter 20 sekunder. Efter drygt 13 minuter kom matchens första utvisning som drabbade Balrog. IKSU tog vara på möjligheten och med en kvart spelad var det kvitterat. Perioden slutade 1-1 efter skottstatistiken 10-12.

Sista perioden började med att Balrog satte gasen i botten, efter knappt två minuter var det 2-1 och sex minuter senare kom även 3-1. IKSU jobbade sig dock tillbaka in i matchen och efter 11.18 kom reduceringen. Trots time-out och uttagen målvakt på slutet lyckades Balrog hålla undan och vinna med 3-2. Skotten slutade 12-10 i sista och totalt 28-26. En jämn match med ett jämnt resultat, men där Balrog drog längsta stået.


Författare: Jens Stålberg