2006-01-26 23:55

Backar avgjorde för Warberg

Warberg vann en tät och spännande match mot Storvreta med 10-7 i herrarnas elitserie. Stora matchhjältar i Warberg blev de två backarna Kimmo Eskelinen och Staffan Simonsson som tillsamman gjorde hälften av Warbergs mål.

Kimmo Eskelinen gjorde tre mål och två assist och Staffan Simonsson stod för två av Warbergs mål. De spelade också mycket stabilt defensivt tillsammans med de två övriga backarna i Warberg Jimmy Persson och Lars Kristensson. Och det var framförallt defensiven och effektiviteten i avsluten som avgjorde matchen till Warbergsvinst.

– Det var mycket folk framför mål och täckte deras målvakt samtidigt som de ofta inte gick ut och täckte skott så effektivt, sa Kimmo Eskelinen om varför fem av Warbergs mål kom från försvarsspelare.

– Vi hade bättre fart i spelet och bättre effektivitet i avsluten. Storvreta spelade också väldigt avvaktande stundtals samtidigt som vi inte vek ner oss de sista minuterarna och släppte in dem i matchen igen som vi gjorde i den senaste hemmamatch mot Pixbo, fortsatte Kimmo om varför Warberg vann idag.

 

 Warberg IC

Storvreta IBK 

10-7 (2-2, 5-3, 3-2)

 

Första perioden började med mycket avvaktande och försiktigt spel ifrån båda lagen och det tog hela nio minuterar innan de första riktigt farliga lägena kom då Storvreta fick två bra målchanser men Peter Sjögren i Warbergsmålet gjorde två jätteräddningar och hindrade Storvreta från att ta ledningen.
Istället dröjde det till den fjortonde minuten innan Storvreta kunde göra mål genom ett något avigt skott ifrån Johannes Gustavsson. Sedan fick Warberg straff efter att Jim Canerstam träffat stolpen och en Storvretaspelare röjt undan bollen ståendes innanför målområdet. Straffen tog Kimmo Eskelinen iskallt hand om och det var kvitterat till 1-1 i Sparbankshallen i Warberg.
Sedan tog Storvreta ledningen igen efter ett mycket snyggt ”klapp-klapp-spel” mellan trion Blomberg-Kohonen-Samuelsson med Andreas Samuelsson sist på bollen. Warberg hann dock kvittera igen innan perioden var över efter att Magnus Hallbäck tryckt in bollen i numerärt överläge.

I andra perioden följdes lagen åt till 3-3 innan Storvreta ryckte ifrån till 5-3. Men nästan 17 minuter in i perioden så påbörjades Warbergs återhämtning genom Andreas Wahman. Och under den andra periodens 18 minut gjorde Warberg tre raka mål och drog ifrån till 7-5 efter bland annat två nästan identiska mål från Staffan Simonsson. 7-5 blev även resultatet efter den andra perioden.

Bara en och en halv minut in i den sista perioden drog Warberg ifrån ännu mer till 8-5 efter ett mycket snyggt ”sicksack-spel” av Magnus Hallbäck, Jim Canerstam och Martin Emanuelsson med den sistnämnde som avslutare.
Drygt tre och en halv minut in i perioden kom ett mycket matchavgörande moment då Warberg Lars Kristensson först blev tacklad av Mika Kohonen och sedan i nästa situation av Jesper Berggren vilket resulterar i varsin tvåminutersutvisning för de två Storvretaspelarna vilket gör att Warberg får möjlighet till att spela fem mot tre i två minuter. Men redan efter 39 sekunder satte Kimmo Eskelinen 9-5 till Warberg.
Men hoppet tändes igen för Storvreta då Mika Kohonen fick ett friläge med Warbergs målvakt då han kom direkt ifrån utvisningsbåset och han gjorde inga fel och reducerade till 9‑6. Bara några minuter senare tryckte Storvretas Andreas Samuelsson in en ytterliggare reducering till 9-7 efter en markeringsmiss i Warbergsförsvaret och det var helt klart match igen.
Resten av perioden blev mycket tuff, tajt och spännande då Storvreta febrilt tryckte på för reducering och kvittering samtidigt som Warberg kontrade för fullt. Men inget av lagen lyckades göra mål förrän Jim Canerstam satte spiken i kistan då han gjorde 10-7 för Warberg i tom kasse.

Bästa spelare i Warberg var målvakten Peter Sjögren, Martin Emanuelsson och de två backarna Kimmo Eskelinen och Staffan Simonsson, varav den sistnämnda även blev utsedd till matchens lirare i hemmalaget.
I Storvreta blev Johannes Gustavsson matchens lirare och bra i Storvreta var även David Blomberg, Andreas Samuelsson och Mika Kohonen.
 


Författare: Johan Norberg