2015-02-25 10:00

Tomas Eriksson kandidat som ordförande i RF


Tomas Eriksson kandiderar nu till att bli ordförande i Riksidrottsförbundet. Foto: Robert Edlund

Svensk Innebandy har nominerat Tomas Eriksson som ny ordförande i Riksidrottsförbundet (RF). Nu vill han se till att Sveriges idrottsföreningar får mer resurser.

Tomas Eriksson har en lång karriär bakom sig inom innebandyn. Han startade som kassör i Guldheden och Pixbo Wallenstam i mitten av 1980-talet och fortsatte som ordförande för Göteborgs Innebandyförbund.

Därefter blev han ordförande för Svenska Innebandybyförbundet (där han också varit generalsekreterare) och sedan 1996 är han president för Internationella Innebandyförbundet.
– Tomas har en gedigen bakgrund, massor av erfarenhet och ett brett kontaktnät såväl nationellt som internationellt. Han passar in i den profil Riksidrottsförbundet söker. Vi tycker att han är en väldigt bra kandidat som kan ta vid i det arbete som Karin Mattsson Weijber igångsatt, säger Tomas Engholm, ordförande i Svensk Innebandy.

Som president i Internationella Innebandyförbundet har Tomas Eriksson arbetat hårt med att etablera innebandyn på den internationella kartan. Just nu kretsar en hel del kring att få in sporten på OS-programmet. Sedan 2011 är innebandyn till exempel accepterad av den olympiska familjen genom IOC recognition.
– Jag har varit med och byggt upp en idrott från grunden, såväl nationellt som nationellt. Nu vill jag fokusera på svensk idrott, säger Tomas Eriksson och fortsätter:
– Som ordförande i RF skulle jag vilja lyfta fram och få ut mer resurser till idrottsföreningarna. Jag vill nämligen se en ökad jämställdhet och en ökad integration och det är i idrottsföreningarna det kan bli konkret verklighet.

Ordföranden för Riksidrottsförbundet väljs vid riksidrottsmötet i Helsingborg i slutet av maj detta år.

Här hittar du Tomas Erikssons valmanifest.

Följ Tomas Eriksson på twitter: @tomaseriksson22

För mer info, kontakta:
Tomas Eriksson, kandidat RF, tomas.eriksson@innebandy.se: 070-594 30 71
Tomas Engholm, ordförande Svensk Innebandy, tomas.engholm@innebandy.se: 073-520 01 39


Författare: Anton Rosenblad