2015-02-10 06:51

Så ska U19-landslaget jobba fram till VM


Förbundskapten Fredrik Holmgren instruerade laget under Finnkampen. Nästa gång truppen träffas är det dags för VM. Foto: Per Wiklund

Det blev en vinst och en förlust för Sverige U19-herrar under Finnkampen i Malmö. Och nu är siktet inställt på nästa mål: VM i Helsingborg. Under våren ska laget växa sig ännu starkare – genom videoanalyser. 

I Euro Floorball Tour (EFT) i november förra året var landslagsledningen inte helt nöjd med det laget presterade. Men i Finnkampen såg det annorlunda ut. Då spelade Sverige stundtals riktigt bra och höll bort finnarna.
– Vi var lite oroliga för vårt försvar inför Finnkampen, eftersom det inte fungerade så bra under EFT. Men nu fungerade det jättebra. Vi hade väldigt bra boxplay båda matcherna. Det är mycket bra grejer att ta med sig, men vi är absolut inte färdiga, säger förbundskapten Fredrik Holmgren.

Nej, färdiga ska de vara först när de ses nästa gång, vilket är i slutet av april. Då är det VM-läger i Halmstad – och några dagar senare VM i Helsingborg.
– Vi tar med oss från Finnkampen att vi måste ha energi. Det syns under båda matcherna när vi går ner i energi. Jag brukar jämföra vårt spel med en boxare som går framåt och både kan hitta sluggerkombinationer när det behövs och kombinationer som lurar motståndaren. Vi måste alltid slå och då kan ett slag räcka. Och det tycker jag inte att vi gör. Vi skuggboxas lite för mycket. Vi fastnar i det vi ska göra i tredje steget i stället för att göra första steget bra och sedan fylla på. Det kan vi verkligen jobba med. Men det är kul att vår höga press ger utdelning. De (finnarna) blir passiva och det ska vi utnyttja, säger Holmgren.

Nu väntar återigen klubblagsspel för spelarna innan det är dags att sätta på sig den blågula tröjan igen. Och Holmgren vet exakt hur han ska jobba under våren för att försöka stärka truppen ytterligare.
– Vi har verktyg att jobba med spelarna mellan samlingarna, framför allt i form av videoanalyser. Det blir en viktig del för oss. När vi samlas ska alla vara redo för VM.


Författare: Anton Rosenblad