2015-02-05 00:01

Polen spärrade Larssons favorityta


Foto: Calle Ström
Julia Larsson har stänkt in en och annan kasse i sina dar. I matchen mot Polen var det värre med målskyttet.

Hon beskrivs som en riktig sniper och är som hetast inne i slottet. I SSL har hon i år stänkt 24 gånger om. Mot Polen fick dock Julia Larsson problem.
- Det var nästan som att vara en mot fem därinne idag. Jag fick hitta lite nya ytor och sedan var det ju en extra utmaning också att spela med fyra helt nya spelare. Jag kände väl att jag inte fick ut max av mig själv, säger hon.

Det polska laget gav alltså inte mycket marginaler i Larssons favorityta. Men Sverige lyckades till slut gå segrande ur striden och med tanke på spelövertaget var 4-1 i underkant.
-V i pratade i periodpausen om att vi behövde göra något för att de skulle agera. Vi kunde spela runt, runt, runt och vi hade tålamod. Men det var först när vi försökte göra något på egen hand, någon tog en båge eller en back tog ett initiativ, som det började skapas ytor, förklarar Larsson.

Hon tror trots allt att matchen mot Polen gav en och annan lärdom inför de kommande bataljerna i VM-kvalet.
- Nu vet alla nya lite mer vad det handlar om att spela i landslaget. Och nu har vi också lite fler idéer om hur vi ska agera mot ett sånt här motstånd.


Författare: Johanna Gratjova