2015-02-02 10:35

Nu jagar Sverige en plats i världsmästerskapet


Andreas Lundmark vill testa ett nytt försvarsspel i VM-kvalet. Foto: Per Wiklund


Under tisdagen åker den svenska VM-kvaltruppen ner till Poznan, Polen, för att försöka knipa en plats i världsmästerskapet i Tammerfors i december. Och enligt förbundskapten Andreas Lundmark är spelarna rejält boostade.

I början av januari blev VM-kvaltruppen officiell. De uttagna spelarna visste dock om det redan några veckor tidigare, och det har enligt Andreas Lundmark lyft samtliga. Nu gör sig laget redo för fyra matcher i Polen. Och då ska spelarna vara ordentligt taggade.
– Jag är imponerad av dem. Det är kul att se att det blev en boost för många, när de blev uttagna. Det är många som har lyft sig. Jag har följt dem lite extra nu inför kvalet, och de har verkligen visat att de är värda chansen, säger Andreas Lundmark.

Väl i Polen möter Sverige värdnationen, Holland, Estland och Tyskland. En match per dag 4-7 februari. Och den senaste veckan har Lundmark suttit och formerat sina tilltänkta femmor. Men han är samtidigt noga med att poängtera att det finns möjlighet att laborera mycket under VM-kvalet. Väl där kommer ledningen också testa en del nya taktiska saker.
– Konkret handlar det om att ha ett högt försvarsspel. Vi ska göra lite olika vridningar och testa nya sätt att sätta press. Det handlar också lite om omställningar till det låga försvaret jag vill prova.

Se hela Sveriges VM-kvaltrupp här.


Författare: Anton Rosenblad