Malmös trio dominerade första U19-Finnkampen - Innebandy.se
2015-02-07 16:42

Malmös trio dominerade första U19-Finnkampen


Ellen Rasmussen (th) och Marlene Lennartsson (tv) låg bakom mycket när Sverige vann mot Finland med 6-1. Foto: Per Wiklund

Malmö FBC:s kedjetrio Marlene Lennartsson, Ellenor Bengtsson Wester och Ellen Rasmussen dominerade den första U19-Finnkampen i Malmö. Tillsammans gjorde kedjan fem av målen i 6-1-segern.
– Vi hittar varandra i sömnen, säger Marlene Lennartsson. 

Det märktes verkligen att Malmö FBC:s tre kedjespelare trivdes i Baltiska hallen i Malmö. Efter bara 42 sekunder i den första perioden satte poängdrottningen Ellen Rasmussen 1-0 i powerplay. Och sedan flöt det på. Ellenor Bengtsson Wester satte 2-0 och Marlene Lennartsson 3-0 i andra perioden.
– I början var det lite trevande, men sedan kom vi in i det mer och mer. Vi hittar varandra i sömnen, säger Marlene Lennartsson.
Det måste kännas säkert att spela med dina klubbkompisar?
– Ja, verkligen. Ellen kan utmana och man vet aldrig vad hon kan hitta på.

Trion fick också beröm av assisterande förbundskaptenen Peter Wallin efter matchen.
– Jag måste ge cred till dem. De känner varandra sedan tidigare och visar vilka kvaliteter de har, säger Wallin och fortsätter:
– Sedan måste jag lyfta våra backar som gör det jättebra tillsammans med Matilda Wirthig i målet. Jag tycker att Matilda gjorde sin bästa landskamp.

Sverige gled i den tredje perioden iväg till 6-1. Det sista målet kom med bara en sekund kvar av matchen. Målskytten? Malmös Marlene Lennartsson, så klart. 

Den efterföljande straffläggningen vann sedan Finland. Det innebär att det står 2-1 till Sverige poängmässigt efter den första av fyra matcher.

Matchfakta
Sverige-Finland 6-1 (1-0, 2-1, 3-0) 

Första perioden
1-0 (00.42) Ellen Rasmussen (Agnes Wiklund) 

Andra perioden
2-0 (02.56) Ellenor Bengtsson Wester (Sophia Mangs)
3-0 (07.42) Marlene Lennartsson (Ellen Rasmussen)
3-1 (16.44) Oona Kauppi (Vera Kauppi) 

Tredje peridoden
4-1 (10.11) Ellenor Bengtsson Wester (Marlene Lennartsson)
5-1 (11.24) Alice Granstedt (Clara Forssén)
6-1 (19.59) Marlene Lennartsson


Författare: Anton Rosenblad