2015-02-07 12:27

Hansson inför Finnkampen: "Jättemycket kvalitet"


Adam Hansson (th) hoppas på ett starkare Sverige mot Finland. Foto: Per WIklund

Högt tempo och en mer sammansvetsad trupp. Det ska höja Sverige när U19-Finnkampen nu stundar i Malmö.
– Det syns att det finns jättemycket kvalitet, säger Adam Hansson.

Under lördagen spelar Sveriges U19-herrar den första av två finnkamper mot Finland. Baltiska hallen står redo – och likaså Sverige.
– Nu har vi en grupp som vill träffas och spela ihop. Jag tycker att det finns mer grunder kvar än vad vi har varit vana vid. Tidigare har vi fått börja om. Nu har de hajat ramarna som vi vill ha, säger Sveriges förbundskapten Fredrik Holmgren.

Senast lagen möttes, i Euro Floorball Tour (EFT), vann finnarna. Därför är Sverige ute efter en gruvlig revansch. Och en av spelarna som vill leverera är Adam Hansson. Han har haft 100 procent fokus på de tre genomförda träningarna och räknar med en tuff fight. Men han menar samtidigt att hans lagkompisar har växt sedan den senaste förlusten.
– Vi har haft högt tempo och det har smällt på bra på träningarna. Det syns att det finns jättemycket kvalitet, säger han.
Så det är bättre än i senaste EFT?
– Ja. Vi har hittat in i spelet bättre, i det taktiska både offensivt och defensivt. Men också när vi har börjat kolla på powerplay, boxplay och frislag.
Nu är det revansch som gäller?
– Ja, absolut. Vi gjorde en bra match inställningsmässigt senast, men vi kan komma upp spelmässigt och då kan vi ta dem, säger Hansson.

Matchen mot Finland startar klockan 17.00 och sänds live i SSL Play här.


Författare: Anton Rosenblad