Glasögonkravet hyllades under stor skolturnering - Innebandy.se
2015-02-14 13:44

Glasögonkravet hyllades under stor skolturnering


Det var krav på skyddsglasögon för spelarna i Sportlovscupen. Foto: Privat

Det har varit en självklarhet inom IBF Tranås i flera år. Och när föreningen för 18:e året arrangerade Sportlovscupen ställde de ett krav på spelarna: Alla var tvungna att ha skyddsglasögon. Ett beslut som nu hyllas.

Den här veckan har Tranås fyllts av skolbarn mellan årskurs två och åtta. Över 450 deltagare i 46 lag från två kommuner spelade 152 matcher och såg till aktivera sig rejält under ledigheten.
– Det är Tranås största skolidrottsturnering. Jag vet inte om det kanske är Smålands största också, säger cupgeneralen Sebastian Kullander.

Inom IBF Tranås, som arrangerar cupen och där Kullander är verksam, har de krav på att spelarna ska bära skyddsglasögon upp till 15 års ålder. Och när det nu var dags för den årliga cupen tog de det ett steg längre.
– I Tranås är det så att om man inte har glasögon så tränar man inte. Vi som förening säger till våra spelare att de ska använda glasögon under cupen också. Men under ett möte inför cupen sa vi att varför har inte alla glasögon? De som spelar i cupen spelar ju kanske bara innebandy en gång per år. Synen är bland det viktigaste vi har och är bland det svåraste att återställa, säger Kullander.

Sagt och gjort. Genom en sponsor fick de fram en sponsor som fixade skyddsglasögon till alla spelare. Och responsen?
– Vi har bara hört positiva saker från föräldrar och mor- och farföräldrar som har varit här. De tycker att det är hur bra som helst, säger Kullander.


Författare: Anton Rosenblad