Frisk förväntansfull inför Finlandsfighten - Innebandy.se
2015-02-07 06:56

Frisk förväntansfull inför Finlandsfighten


Elsa Frisk (6) ser fram emot att äntligen få möta Finland. Foto: Privat

När Sverige mötte Finland senast fanns inte Elsa Frisk med på planen. Men nu, i den prestigefyllda Finnkampen, får hon äntligen möta ärkerivalen.
– Det känns jättekul och spännande, säger hon.

Efter ett sent återbud till U19-Finnkampen fick Elsa Frisk en plats i truppen. RIG Umeå-spelaren var med i senaste Euro Floorball Tour och spelade två matcher där. Men mot Finland, i matchen som förlorades med 7-5, fick hon ingen speltid. Därför ser hon fram emot det som väntar i Baltiska hallen under lördagen - som blir hennes tredje landskamp.
– Det känns jättekul och spännande. Det är jättemånga bra spelare här och det är stor konkurrens mellan alla, säger Frisk.

Laget har genomfört tre träningar i Malmö och femmorna är satta till lördagens match. Och visst är det ett bra go i laget. Det intygar Frisk.
– Verkligen, det är jättebra. Alla verkar trivas tillsammans och vi har skitkul.

Att laget trivs tillsammans har självklart också smittat av sig på planen. Träningarna har varit bra och förbundskapten Åsa Karlsson hoppas och tror att laget kan visa upp ett ännu bättre spel än senast. Och tankarna på revansch finns där.
– Ja, vi förlorade med 7-5 sist så självklart handlar det om revansch. Det är ofta tighta matcher mot Finland och det är roligt. Och tjejerna är taggade, säger hon.

Matchen startar klockan 14.00 och sänds live på SSL Play här.


Författare: Anton Rosenblad