Malin Andréason redo för VM-kvalet i Polen - Innebandy.se
2015-02-03 20:34

Malin Andréason redo för VM-kvalet i Polen


Malin Andréason är taggad för VM-kval. Foto: Calle Ström

Hon öser in mål i SSL för sitt KAIS Mora. Nu är det dags för Malin Andréason och övriga i svenska landslaget att spela hem biljetten till VM.

Det svenska landslaget har anlänt till polska Poznan där kvalet till VM går av stapeln 4-7/2. Man ställs mot Estland, Holland, Tyskland samt värdlandet Polen, där de tre bästa lagen går direkt till VM.

Förbundskapten Lundmark har valt att prova mycket nytt i den svenska VM-kvaltruppen. Ett av de mer välbekanta ansiktena är däremot Malin Andréason. Hon tror stenhårt på svenskt avancemang.
- Det finns så mycket duktiga spelare i Sverige så jag tror inte det har så stor betydelse att vi provar en del nytt. Jag tycker till exempel att det ska bli extra spännande att se Alicia Fylke och Lisa Andebratt. De spelar bra tillsammans hemma i Pixbo så det blir kul att se om de får ut det även på landslagsnivå.

I SSL har Andréason hittills levererat 41 poäng (31+10) och även om motståndet i VM-kvalet kanske inte är det förväntat tuffaste, har hon inte fokus på sin egen produktion.
- Det viktigaste är att laget vinner oavsett om jag gör ett mål eller tio, sedan vill man ju vara nöjd med sin egen prestation såklart. Det är svårt att bara komma in och prestera i ett landslag. I klubblaget har man ju en annan trygghet och man vet vad de andra spelarna gör på plan. Men vi får se, några mål ska jag väl kunna göra i alla fall.

Sveriges första match spelas imorgon onsdag mot Polen klockan 19.00. Matchen ses live här.

 

 

 


Författare: Johanna Gratjova