Innebandy en uppvisningssport på SEA Games - Innebandy.se
2013-02-08 08:29

Innebandy en uppvisningssport på SEA Games

Innebandyns jakt på OS får sig en rejäl skjuts i och med att man nu accepterats som sport på multisporteventet SEA Games redan i december 2013.

Southeast Asian Games (SEA Games) är multisportsevenet där elva länder (Brunei, Kambodja, Indonesien, Laos, Malaysia, Burma/Myanmar, Filipinerna, Singapore, Thailand, Östtimor och Vietnam) vartannat år gör upp om medaljer.

Fem av dessa länder (Thailand, Indonesien, Singapore, Malaysia och Filipinerna) har idag innebandyverksamhet. Och den 11 december 2013 invigs SEA Games i Burma/Myanmar där innebandyn nu är klar att vara med som uppvisningssport.

I SEA Games i Singapore 2015 blir innebandyn sedan medaljsport.

- Oerhört stort och vårt första riktiga ”break through” i ett multisportprogram. Detta öppnar upp för deltagande i Asia Games, Universiaden och World Games. Det kan gå fort nu, säger Internationella Innebandyförbundets ordförande Tomas Eriksson och fortsätter:

- Det här blir ett skyltfönster för innebandyn på ett helt nytt territorium, något som är viktigt för att sporten ska få spridning och så småningom OS-status. Vi får ny energi och nytt tempo i vår jakt på OS och det är också jätteviktigt för att nå IOC:s shortlist våren 2015.


Läs mer på floorball.org


Författare: Daniel Karlsson