2012-02-14 16:45

Tisdagspanelen, vecka 7

Tre frågor till tre profiler. Det är det enkla receptet bakom Tisdagspanelen. Den här veckan kommenterar "Lunkan", "Bult" och Gittan förvånande resultat från helgen, målkameror och underskattade spelare.

 
1

 

Vilket resultat förvånade dig mest i helgen i SSL och elitserien?

 


Helena Lundqvist Cabrera, 30 år. Spelare
i Sala Silverstaden. Meriterad med VM-guld bland annat.
 – I elitserien är det helt klart Endre-Karlstad! Jag vet att Karlstad har ändrat om lite i ledarstaben men att det kunde göra sådan påverkan är imponerande. Tycker dock att Endre verkar extremt ojämna i år.

   

Mathias Larsson, 38 år. Avslutade i våras en lång och framgångsrik spelarkarriär. 
 

 

– Tycker väl att AIK-Caperiotäby 1-3 är det mest förvånande. Inte för att Täby vinner, utan för att det blev så lite mål. Täby har ju haft "dygnet-runt-öppet" bakåt, så även om AIK inte står att känna igen så trodde jag nog att de skulle göra mer än en kasse.

   

Gittan Ahonen Gunnarzon, 40 år.
Bloggande innebandy-
profil som tog flera SM-guld med Högdalen på 90-talet. 
 – Att Karlstad vann över Endre på bortaplan i Elitserien och att Mullsjö lyckades vinna mot Umeå City med så stora siffror när bägge lagen har kniven på strupen.

   

 

 
2

 
Målkameror och videogranskning inom innebandyn?– Självklart! Med dagens domare tycker jag det är en självklarhet. Annars får innebandyförbundet satsa på fler domarutbildningar, jag vet inte vad som kostar mest :-).

   


– Självklart är det så att det hade varit bra vid enstaka matcher, men jag kommer ändå på ett gäng förbättringar som förbundet ska lägga kulorna på innan de gör en sådan investering.
   – Njae, tror inte att det behövs. Det är ytterst sällan diskussioner kring mål eller inte i innebandy. Känns over kill.

   

 

 
3

 
Vem är Sveriges mest underskattade innebandyspelare– Pass
   – Jim Canerstam är och har varit en av ligans absolut bästa spelare under flera år, men har aldrig fått det erkännande han förtjänar!

   – Kanske Tyresö Trollbäckens André Parnéus som betyder oerhört mycket för sitt lag, både defensivt och offensivt. Det ser inte ut att gå fort när han spelar, men han gör många kloka saker på banan. På damsidan tycker jag att Djurgårdens Lisa Lundin är aningen bortglömd. Hon kämpar hårt om speltid hos svenska mästarinnorna, men Lisa är för bra för att sitta på bänken i Elitserien. Henne vill jag se på banan!

   

 


Författare: Lina Engstrand