Tisdagspanelen, vecka 8 - Innebandy.se
2012-02-21 16:45

Tisdagspanelen, vecka 8

Tre frågor till tre profiler. Det är det enkla receptet bakom Tisdagspanelen. Den här veckan kommenterar "Lunkan", "Bult" och Gittan vem som vinner elitserien, om Tyresö Trollbäcken går till slutspel och eventuella regeländringar.

 
1

 

Vilka vinner Elitserien? Tight och spännande i toppen...

 


Helena Lundqvist Cabrera, 30 år. Spelare
i Sala Silverstaden. Meriterad med VM-guld bland annat.
 – Jag tror utan tvekan att KAIS Mora tar hem det.

   

Mathias Larsson, 38 år. Avslutade i våras en lång och framgångsrik spelarkarriär. 
 

 

– Tror att KAIS Mora kommer att ta hem det. De ser starka ut och har någon match mindre spelad än de andra lagen i toppen.

   

Gittan Ahonen Gunnarzon, 40 år.
Bloggande innebandy-
profil som tog flera SM-guld med Högdalen på 90-talet. 
 – Det står mellan Kais Mora, Rönnby, Djurgården och Iksu. Kais och Iksu har två matcher färre spelade än övriga. Jag tror att Kais tar åtminstone 6 poäng till och slutar på 61 poäng, Rönnby tar 6 poäng och får 59 p, Djurgården tar ytterligare 6 p och får totalt 59 p samt att Iksu tar 12 poäng till och får totalt 65 poäng. Mitt svar är alltså Iksu då de har lättast spelprogram kvar.

   

 

 
2

 
Tyresö Trollbäcken tog sig upp på slutspelsplats i SSL i helgen, håller dem den serien ut?– Nej,  AIK eller Warberg kniper en plats före dem.

   


– De spelar helt utan press och har en gynnsamt spelschema kvar. Det kommer att avgöras i den absolut sista matchen, och då är det mycket tillfälligheter som avgör. Tyresö Trollbäcken är för övrigt en mycket positiv överraskning!
   – Warberg på nionde plats har fyra poäng upp till Dalen, Helsingborg och Linköping samt tre poäng till Tyresö Trollbäcken. Några av lagen möter varandra i de fyra återstående omgångarna och därmed blir det flera viktiga så kallade sexpoängs matcher. Warberg har ett tufft spelprogram kvar, medan TT har ett mycket lättare vilket jag tror avgör till TT:s fördel. Jag kan tänka mig att TT också tar sig förbi något av de andra tre lagen.

   

 

 
3

 
Nämn en regel du skulle vilja ändra på!– Fotpass. Skulle bli roligare spel om man tilläts passa med foten.
   – Jag är inte inte stammis på domarnas utbildning, men visst kan det tyckas lite töntigt att man inte får lämna marken när man tar ner bollen på bröstet.

   – Spontant tycker jag att fem minuters utvisning samt matchstraff när man kliver in för tidigt på banan efter en utvisning - utan att påverka spelet - är alldeles för hårt straff. Det drabbade Storvretas Henrik Stenberg nyligen och jag fick en känsla av att många tyckte att åtminstone straffskalan borde ändras till en mildare bestraffning.

   

 


Författare: Lina Engstrand