2012-02-28 16:45

Tisdagspanelen, vecka 9

Tre frågor till tre profiler. Det är det enkla receptet bakom Tisdagspanelen. Den här veckan kommenterar "Lunkan", "Bult" och Gittan FC Helsingborg, kvartsfinalpar i elitserien och önskvärda nyheter inför 2012/13.

 
1

 

Form är en färskvara. Helsingborg slår serieettan Storvreta för att sedan förlora mot AIK några dagar senare. Ett lag man låg före i tabellen rätt klart.

 


Helena Lundqvist Cabrera, 30 år. Spelare
i Sala Silverstaden. Meriterad med VM-guld bland annat.
 – Jag tror att allt kan hända i SSL men skulle jag tippa så står jag fast vid att de namnstarka lagen AIK och Warberg tar sig till slutspel.

   

Mathias Larsson, 38 år. Avslutade i våras en lång och framgångsrik spelarkarriär. 
 

 

– Absolut, men i det här fallet så tror jag att det beror på att FCH i stort sett blev klara för slutspel förra omgången. En reaktion på det helt enkelt.

   

Gittan Ahonen Gunnarzon, 40 år.
Bloggande innebandy-
profil som tog flera SM-guld med Högdalen på 90-talet. 
 – SSL är riktigt jämn vilket är roligt. Inget lag ska kunna jogga omkring och ändå vinna. Det gäller för lagen att vara på tårna hela tiden och prestera. Då är innebandyn som bäst.

   

 

 
2

 
Slutspelslagen i elitserien är klara. Vem väljer vem? (om topp 4 blir som den är nu).– Jag tror Djurgården vinner mot Falun och kommer upp på en 3:e plats.  Då tippar jag KAIS Mora - Falun, IKSU - Dalen, Djurgården - Endre och Rönnby - Pixbo. Tror att både KAIS och Iksu väljer att slippa resa. Djurgården borde slå ett svajande Endre. Det intressanta blir att följa Rönnby - Pixbo som jag tror blir en fight till sista match.

   


– Jag är lite för dålig på de inbördes mötena för att kunna säga det.
   – KAIS Mora - Dalen, IKSU - Falun, Rönnby - Endre och Djurgården - Pixbo. Möjligen att IKSU hellre väljer Endre, men resorna till ön är kanske inte att föredra.

   

 

 
3

 
Vilken nyhet vill du se inför säsongen 2012/13?– Bort med alla dubbelmöten och långa speluppehåll!
   – Att sargen höjs upp med 50 cm bakom målburarna. Det skulle innebära betydligt fler målchanser under matcherna.

   – Högre sarg bakom mål så att bollen är i spel längre tid och att det skapas fler chanser genom studs i sargen.

   

 


Författare: Lina Engstrand