KAIS har greppet om seriesegern - Innebandy.se
2012-02-26 20:22

KAIS har greppet om seriesegern

Med två matcher kvar i elitserien leder KAIS Mora grundserien med två poäng. Frågan är om det räcker ända till serieseger.

KAIS Mora fortsätter att trumma på i elitserien. I helgen åkte man till Västerås och hem i bagaget tog man med sig sex nya och sköna poäng.

I helgen började med match mot Sala Silverstaden under lördagen. Efter ett tidigt underläge i den första perioden vände man och vann perioden med 3-2. Andra perioden vann man med klara 4-1 och kopplade därmed greppet om matchen inför den sista perioden. Den vann man ”bara” med 3-2, precis som i den första perioden alltså. Matchvinnare blev Therése Karlsson (3+2), Anna Wijk (2+2) och Elin Reinestrand (2+1) och slutresultatet skrevs till 10-5 till KAIS Moras fördel. - Vi var inte med riktigt i början då vi går bort oss och släpper två enkla mål. Sedan rättar vi till det förutom en stund i tredje då vi tappar lite fokus.. En skön seger tillslut, säger lagkapten Martina Löf. 

Helgens andra match blev tuffare, då väntade toppmöte mot Rönnby. KAIS Mora inledde bäst och kunde ta ledningen med 3-1 i den första perioden. Rönnby reducerade i andra men i ett powerplay med fem minuter kvar av den tredje perioden 4-2 till KAIS Mora.

Rönnby både reducerade och kvitterade. Det sistnämnda med 14 sekunder kvar på perioden. Sudden trodde säkert många men sju sekunder efter 4-4 och med sju sekunder kvar att spela av den tredje perioden gjorde KAIS Mora sitt femte mål i matchen. 5-4 till KAIS Mora blev också slutresultatet. Therése Karlsson med 2+0 och Amanda Larsson med 0+2 låg som många gånger tidigare bakom KAIS Moras seger. - Det var inte så svårt att ladda om till en sådan match. Det var två lag som ville spela offensivt. Vi gjorde en bra första period där försvaret och spelvändningarna satt. Vi tappar lite i andra och tredje blev jämn sen. Men vi drog det längsta strået, säger Martina Löf

KAIS Mora har Täby hemma och Djurgården borta kvar att möta innan serien är slut. Serieledningen är som sagt två poäng till tvåan IKSU.- Nu är vi sämst tvåa i serien och det är skönt, då får vi fördel av hemmaplan i slutspelet. Men självklart vill vi vinna serien! Det där med att välja lag är både bra och dåligt tycker jag, men mest bra, säger Martina Löf.  

Har säsongen varit som du trott?   - Den har nog gått lite bättre faktiskt. Inför säsongen ändrade och utvecklade vi detaljer i vårt spelsystem. Det satte sig lite fortare än vi kanske hade trott så nu rullar det på och funkat bättre och bättre. Vi har en bra känsla inför slutspelet, säger Martina Löf.


Martina Löf och hennes KAIS Mora har greppet om serien inför slutspurten. Foto: Sportsphoto.


**
Pixbo Wallenstam tog sex poäng i helgen efter 5-4 mot Endre och 7-4 mot Huddinge. Mot Endre hämtade man upp 2-4 till seger 5-4 i sista.

**
Även IKSU Umeålagen IKSU och Dalen tog full pott. För IKSU blev det 9-3 mot Örebro och 9-6 mot Karlstad. Dalen spelade 8-3 och 9-2 mot Örebro.

**
Huddinge fick tre poäng med sig från helgen efter 5-3 mot Jönköping under lördagen.

**
Endre tog revansch efter lördagens förlust mot Pixbo Wallenstam och besegrade Jönköping med 5-2 på söndagen efter att ha kontrollerat matchen nästan hela tiden.

**
Jönköping tog noll poäng i helgen efter 3-5 mot Huddinge och 2-5 mot Endre. Precis som Karlstad (3-8 mot Dalen och 6-9 mot IKSU) och Örebro (IKSU 3-9 och Dalen 2-9).


Författare: Daniel Karlsson