IKSU hakar på toppen - Innebandy.se
2012-02-12 19:39

IKSU hakar på toppen

IKSU var ett av lagen som tog dubbelsegrar i helgen. Viktiga sådana då man vill hänga på toppen och slåss om seriesegern.
- Det är skönt att komma topp fyra, helst topp två, i serien så att man får nytta av hemmaplan hela vägen i slutspelet, säger Martina Söderqvist.  

IKSU vill vara med och slåss om både SM-guldet och seriesegern även denna säsong. Under helgen spelade man två matcher. Den första i lördags mot Täby. Bortalaget hängde med i två perioder men sedan ryckte IKSU. Therese Andersson blev matchvinnare med sina fyra baljor. Även Josefina Eiremo gjorde 4 poäng i matchen (1+3) och IKSU kunde vinna med 8-4.

Under söndagen väntade toppmötet mot Djurgården. Ett lag man förlorade emot i SM-finalen ifjol men som man slog i höstas. Djurgården började bäst och kunde ta ledningen med 0-2 efter första perioden. I andra jobbade IKSU sig in i matchen och hade 3-3 i den andra pausen efter mål av Frida Eriksson, Elin Tjärnström och Susanne Ekblom.

I mitten av den tredje perioden tog hemmalaget för första gången ledningen i matchen efter att ha utnyttjat ett powerplay, Martina Söderqvist målskytt. Söderqvist satte också 5-3 minuten senare. Djurgården jagade och reducerade till 5-4. Men närmare än så kom inte de regerande mästarna. IKSU kunde tillslut sätta spiken i kistan i öppen kasse med 41 sekunder kvar att spela. Frida Eriksson satte det avgörande målet och blev därmed precis som Söderqvist tvåmålsskytt i matchen. Två poäng i gjorde också Josefina Eiremo och Victoria Wikström som assisterade till två mål vardera.

– Det var inget skönspel direkt utan mycket kamp. Det var en jämn match precis som protokollet visar men vi sätter våra lägen i tredje och kan avgöra. Det är alltid skön och viktigt att vinna mot topplagen i serien. Det visar att man är på gång inför slutspelet, säger Martina Söderqvist

Hur är känslan nu jämfört med samma tidpunkt ifjol?
– Det är svårt att jämföra men det känns som att vi har haft skador och sjukdomar hela denna säsongen. Denna helge var väl egentligen första gången när alla var tillgängliga. Då åkte vi typiskt nog på en ny skada (Cassandra Edberg, smäll på knät) men det börjar rätta till sig på den fronten i alla fall och det är såklart viktigt inför slutspelet där man vill ha alla friska och krya, säger Martina Söderqvist.
 

Martina Söderqvist och IKSU verkar ha hittat formen inför slutspelet.
Foto: perwiklund.se

 
Regerande mästarinnorna Djurgården fick efter förlusten mot IKSU och suddenvinsten mot Dalen under lördagen ”bara” med sig två poäng i helgen. De var illa ute mot Dalen som hade 5-2 efter två perioder. Men Djurgården bet ihop, kom igen och vann som sagt i sudden, 5-6 skrevs slutresultatet till. Matchvinnare de dubbla målskyttarna Ann-sofie Sundholm och Hermine Dahlerus.

**
Efter en snöplig förlust mot Djurgården tog Dalen revansch mot Täby under söndagen. Umeålaget hade 2-0 och 4-1 så de får väl anses som värdiga vinnare. Täby jobbade sig ikapp till 4-4 men matchen avgjordes när Dalen satte 6-5 tretton minuter in i den andra perioden. Sandra Larssons hattrick låg bakom segern.

**
Sala Silverstaden tog en viktig seger mot Jönköping på bortaplan i kampen om att hänga kvar i serien utan kval. Madelene Backlund avgjorde med 22 sekunder kvar att spela och fastställde slutresultatet till 2-4. Lagen följdes åt hela match innan dess.

**
Pixbo Wallenstam tog två sköna segrar i helgen efter 12-5 mot Sala Silverstaden under lördagen och 6-5 efter sudden under söndagen mot Rönnby i TV4 sport. Mot Sala Silverstaden svarade Sara Helin för 4+2. Duon Theres Persson och Camilla Jordansson gjorde 3+1. Mot Rönnby visade Theres Persson återigen vägen nu med 3+2.
 
**
Rönnby fick med sig fyra poäng hem från helgen då man förutom poängen mot Pixbo Wallenstam vann mot Jönköping med 9-0. Sara Stålberg och Alice Tonneman dubbla målskyttar där.

Författare: Lina Engstrand