Helgens streckstrider i SSL - Innebandy.se
2012-02-17 12:45

Helgens streckstrider i SSL

Inför helgens SSL-innebandy återstår fem omgångar av grundserien och innan det stundande slutspelet tar vid skall viktiga poäng fördelas i tabellen.

Under lördagen tar tabelltvåan Falun emot AIK i Falu Kuriren Arena. Senast lagen möttes i november slutade matchen med bortaseger 7-8 för Falun efter en målrik och svängig tillställning. AIK som ligger på tionde plats i tabellen, fyra poäng från slutsspelsplats och tre poäng från nedflyttningsplats, lär kriga mot ett revanschsuget Falun som i senaste matchen förlorade mot Storvreta med 5-3.

Under söndagen gästas Linköping av Hide-a-lite Mullsjö i en match där båda lagen är i behov av poäng; Mullsjö för att hålla sig kvar ovanför nedflyttningsstrecket och sjundeplacerade Linköping för att behålla sin slutspelsplats.

Tabelljumbon IK Sirius gästas av IBK Dalen och Umeå City får besök av Tyresö Trollbäcken. Två matcher där lagen kommer strida om att hålla sig på rätt sida om slutspels- respektive nedflyttningsstrecket.SSL-nykomlingarna Tyresö Trollbäcken har överraskat många den här säsongen. Poäng i söndagens bortamatch mot Umeå City skulle betyda att de tar klivet upp på slutsspelsplats. Foto: Bildbyrån.


Endast målskillnad skiljer Jönköpings IK och Umeå City åt, där Jönköping ligger ovanför nedflyttningsstrecket och Umeå City just nedanför. SSL-nykomlingarna Jönköping kommer därmed att kämpa om viktiga pinnar när de på söndag gästas av Caperiotäby i Idrottshuset. Caperiotäby reser till Småland med en stärkande 3-1-seger mot AIK i ryggen.

Omgång 22 fullbordas på måndagskvällen då Helsingborg-Storvreta möts. Matchen sänds i TV4 Sport med start kl. 19.05.


Läs mer:

Spelschema och aktuell tabell för SSL
innebandy.se/SSL


Författare: Daniel Karlsson