2012-02-04 20:19

”Ett lag att ha stor respekt för”

Förbundskapten Jan-Erik Vaara förlorade sin debutmatch i herrbåset. Sverige gjorde dock en bra match och Vaara hyllar motståndarlaget.

– Jag tycker att vi långa stunder hade ett bättre initiativ än väntat. Men vid ett par tillfällen i matchen tappade vi initiativet och det straffade sig, summerar förbundskaptenen Jan-Erik Vaara.

– Finland spelar konstruktivt och är giftiga när de kommer till målchanser. Ett lag att ha stor respekt för.
 


Tero Tiitu och Mattias Wallgren i kamp om bollen. Foto: Per Wiklund.

 
Sverige gjorde matchens två första mål men Finland kom ikapp och förbi. Därefter släppte Finland inte ledningen ifrån sig.

Som vanligt var det tufft på planen och det svenska laget drabbades av en del skadetillbud.

– Jag hade mer att göra idag än under hela VM-hösten, berättar sjukgymnasten Linda Sandersson som, precis som Vaara, nu har bytt från damlandslaget till herrlandslaget.

I hennes första herrlandskamp behövde hin ingripa vid fyra olika tillfällen. Målvakten Benjamin Löfström fick en smäll men kunde spela vidare utan prolem. Eric Björk fick Tero Tiitus knä på sitt lår direkt efter tekning. Även här visade det sig inte vara någon fara och Björk var tillbaka bytet efter.

Rasmus Sundstedt fick kliva av i andra perioden och ersättas av Martin Karlsson. Detta efter en fotvrickning. Som en säkerhetsåtgärd skickades han iväg på röntgen. I slutet av matchen fick Rasmus Enström känningar i baksidan av låret och där är det i skrivande stund oklart vad det handlar om.

Förbundskapten Vaara hade förstås helst vunnit i sin premiär i herrbåset. Men han är ändå nöjd kring mycket av det som han fick se.

– Det finns fortfarande saker i vårt spel att skruva på till nästa gång.

Kim Nilsson utsågs till bäste spelare i det svenska laget.

Se bilder från matchen

Läs mer:
Matchfakta
Straffläggningen
innebandy.se/finnkampen

 


Författare: Daniel Karlsson