2012-02-19 19:20

Björkström hjälte för segstartat Tyresö

Det blev en omgång med flera intressanta resultat. Warberg blev överkörda av Pixbo Wallenstam, Jönköping vann återigen mot Caperiotäby och Tyresö Trollbäcken tog sista chansen att hoppa på slutspelståget - mycket tack vare två spelare i storform.

Tyresö Trollbäcken såg länge ut att gå lottlösa från bortamötet mot Umeå City. TT låg under med 2-3 inför den tredje perioden, men med sitt andra och tredje mål för matchen vände Kevin Björkström matchen så gott som på egen hand.

- Vi gjorde ingen bra match över huvud taget. Umeå var betydligt bättre i alla fall i två perioder. Vi var trots det med inför den tredje perioden och inför den tog vi ett rejält snack där vi sa att vi var tvugna att gå ut och göra ett försök att vinna matchen. Vi kom ut och var aggressivare och satt våra chanser bättre än dem, därför vann vi, säger matchvinnaren Björkström.


Kevin Björkström gjorde tre mål och vände på egen hand från 2-3 till 4-3 i den tredje perioden. Foto: Bildbyrån

Hemmalagets Emil Johansson missade en straff och Johan Lindgren hade ett friläge som borde ha resulterat, men ivägen stod - allt som oftast - Benjamin Löfdahl.

- Han storspelade, som vanligt måste man säga. Han är så otroligt placeringssäker och sitter alltid på rätt plats. Han ger aldrig upp och i mina ögon är han den bästa målvakten i världen. Han är alltid såhär bra och jag har i alla fall aldrig sett någon som är bättre, han är i en klass för sig, säger Björkström.

I och med segern tog laget steget upp på slutspelsplats.

- Otroligt skönt. Det känns lite som att vi lämnat lagen under oss och slipper titta neråt och kan koncentrera oss på vårt spel och slippa vara oroliga för att åka neråt i tabellen. Målet är fortfarande slutspel och jag tycker att vi har en bra chans att nå dit. Väl där blir vi svårslagna, säger Björkström.

**

Under lördagen besegrade AIK topplaget IBF Falun och fick därmed med sig två oerhört viktiga poäng i bottenstriden. AIK vann matchen efter att Patrik Sinerius avgjort matchen tre minuter in i förlängningen. Det var hans andra mål i matchen.

**

Jönköping besegrade Caperiotäby för andra gången den här säsongen. Nykomlingarna vann med 6-3 och har därmed 20-7 i målskillnad på två matcher mot topplaget Täby. Jönköping fick därmed viktiga poäng och skapade lite distans till nedflyttningssträcket.

**

IBK Dalen nyförvärv Andreas Carlbom startade vändningen i bortamötet mot Sirius. Gästerna var revanschsugna efter att Sirius norpat med sig poäng från Gammlia Arena och Umeålaget fick även sin revansch. Bäst i laget var Carlbom tillsammans med Johan Samuelsson och Ketil Kronberg, i den nykomponerade förstafemman.

**

Linköping tog, även de, viktiga poäng i slutspelsjakten. 7-2-segern hemma mot Mullsjö gjorde att laget fick behålla sin slutspelsplats. Mullsjö däremot är minst sagt inblandade i nedflyttningsstriden då laget bara har en poäng till närmast jagande Umeå City. Simon Klein stod för tre mål och en assist i matchen och får titulera sig som matchvinnare.

**

I fredags spelade även Pixbo Wallenstam mot Warberg. En match som rävarna vann enkelt med hela 7-1. Warberg kom inte alls upp till högstanivån i spelet och hemmalaget kunde relativt enkelt desarmera gästerna i det heta västkustderbyt.

 


Författare: Daniel Karlsson