2011-02-23 07:49

Team Thorengruppen kan bli först upp

Det drar ihop sig till avgörande i herrarnas division ett-serier och första laget som kan säkra en allsvensk biljett är Team Thorengruppen SK som i helgen möter IBK Luleå.

Förutsättningarna är enkla i division ett norra Norrland. Umeålaget Team Thorengruppen SK, som gjort en makalöst stark säsong, toppar serien med 14 poängs marginal till tvåan Hudik/Björkberg IBK och kan vid vinst mot IBK Luleå på söndag definitivt säkra ett avancemang till allsvenskan.

– Om man tittar på tabellen så har vi ett fint utgångsläge och det finns inte i vår tankeverksamhet att vi ska missa det här, men vi vill få det klart i praktiken också, så snart som möjligt. Vi går givetvis för seger mot Luleå, säger tränaren Peter Hugosson Wallgren.

Vad talar för seger?
– Det är framförallt att vi har ett riktigt bra innebandylag. Men den kvalitet vi har i truppen så ska vi vinna. Vi har respekt för alla lag i den här serien, men vet samtidigt att vi har en spetskompetens som få andra har. Vår spets är både vass och bred. Vi går runt på mer folk än många andra lag vilket gör att vi vinner i längden.

 
 
Lagkaptenen och poängkungen Andreas Carlbom och hans Team Thorengruppen är på väg mot allsvenskan. Foto: Lars Lindberg.

 
Team Thorengruppen har på 17 matcher vunnit alla (16 efter ordinarie tid, en efter sudden).

– Det som framförallt är bra är att vi har enormt många vinnarskallar. I de tredje perioderna, när matcherna ska avgöras, så har vi många spelare som vill ha bollen, som vill ta ansvar. I många andra lag är det många spelare som gömmer sig när det ska avgöras.

Team Thorengruppen SK kan alltså bli första lag som säkrar en biljett till allsvenskan nästa säsong – det första av sex lag som ska upp.

– Det skulle vara jättestort. Vi siktade på att vinna serien, det var en uttalad målsättning, men att det skulle gå så här bra kunde vi ju inte föreställa oss, säger Peter Hugosson Wallgren.

Däremot så åker Umeålaget Sandåkern ur allsvenskan, vad tycker ni om det?
– Vi har en härlig rivalitet och det brukar alltid bli jämna och täta matcher mellan oss. Jag tror vi mötts åtta gånger och vunnit fyra var, eller något sådant. Det hade varit ett otroligt roligt derby att spela mot dem, men nu byter vi plats istället, och det är som det är.

Ärligt talat, skönt att gå om Sandåkern, eller dåligt att inte spela derbyn?
– Jag är aldrig glad när något lag från Umeå åker ur, men det förbättrar ju våra sportsliga förutsättningar om vi kan locka några av deras spelare, men visst hade jag gärna tagit derbyna nästa säsong. Det där är både och.

I botten av division ett norra Norrland är det klart att Umeå IK åker ur. Både K4 IF och IBK Luleå – som alltså möter seriesuveränen Team Thorengruppen i helgen – under strecket har fortfarande chansen att spela sig kvar.

Följ upplösningen i herrarnas division ett:

Div 1 norra Norrland
Div 1 södra Norrland
Div 1 mellersta Svealand
Div 1 östra Svealand
Div 1 västra Götaland
Div 1 södra Götaland


Författare: Daniel Karlsson