2011-02-23 14:00

Jönköping klara – två till ska fram

Damernas division ett-serier ska plocka fram tre lag som kvalar mot elitserien. Ett är redan klart – Jönköpings IK.

Laget har spelat 19 matcher och vunnit samtliga (tre dock först efter sudden). En minst sagt imponerande säsong.

– Det har gått väldigt bra för oss. Vi visste redan från början att vi hade ett bra lag på pappret, men vi trodde kanske inte att det skulle fungera så här bra på en gång. Det klickade direkt, det kan inte gå så mycket bättre än det gjort, berättar lagets måldrottning Karin Didriksson.

Just meriterade Didriksson och Sara Anteryd, som båda kom till klubben inför den här säsongen från Lockerud respektive Endre i elitserien, har betytt mycket för det unga lagets lyft.

– Det har gått bra och jag och Sara kompletterar varandra på ett bra sätt, hon är en bra framspelare och jag är en bra avslutare. Sara ligger bakom många av mina mål, säger Karin.

– Men de unga spelarna hanterar det här på ett bra sätt och vågar ta för sig och kliva fram. Vi har stor konkurrens, hög träningsnärvaro och alla vill verkligen vara med och spela, och det gör att alla höjer sig.

 
 
Karin Didriksson, måldrottning och nyckelspelare i JIK, ser fram emot elitseriekvalet. Foto: Daniel Malmberg, Photo-IT.


Nu laddar laget inför elitseriekvalet.

– Det är klart att vi funderar på det. Vi spelade mot trean Olofström i helgen och vann trots att vi var klara, och det visar att vi inte slår av på takten och att vi ska visa att det är vi som ska kvala och ingen annan, berättar Karin som är förhoppningsfull inför kvalet.

– Jag tror ärligt talat att vi har bra chans att klara att gå upp. Vi har ökat träningsdosen lite grand och kör hårdare, för vi vet vad som väntar.

Det är ingen risk att de tuffa matcherna i kvalet blir en chock med tanke på hur ni rusat igenom division ett?
– De flesta är inställda på att det kommer att bli tufft och att det är stor skillnad, så jag tror och hoppas att vi ska klara det. Jag var med och kvalade med Lockerud när de gick upp, och jag hoppas att det blir samma utgång nu som det blev den gången.

Det andas optimism i Jönköpings IK. Damlaget är suverän seriesegrare och herrlaget toppar allsvenskan södra. Båda har alltså en bra chans att nå högsta serien.

– Att få ha både ett herr- och damlag högsta serien är ju en enorm styrka för föreningen, men visar också att innebandyn är stark i Jönköping, säger Karin.

Kvalet till elitserien spelas mellan fyra lag: nummer tretton i elitserien samt seriesegrarna i division ett norra, mellersta och södra. Än så länge är det bara Jönköping som är klara för kvalet.

I norra serien toppar Sala Silverstaden och i mellersta serien toppar Telge SIBK, men de serierna är långt ifrån avgjorda.

I elitserien ligger just nu Lockerud sist och riskerar att åka ur. På kvalplats ligger Örnsköldsviks SK, men de är bara två pinnar efter Karlstad och Örebro.

Följ upplösningen i damserierna:

Elitserien

Div 1 norra
Div 1 mellersta
Div 1 södra


Författare: Daniel Karlsson