En inblick i framtidens innebandy - Innebandy.se
2011-02-16 07:54

En inblick i framtidens innebandy

Under Innebandykonventet i samband med SM-finalerna kommer Svenska Innebandyförbundets nya modell för spelarutveckling att presenteras.

Modellen, som baserar sig i vetenskapliga studier, ska förenkla och förbättra arbetet för tränare.

Modellen ska fungera som ett underlag för att fokusera på rätt saker för att spelare ska få en så bra utveckling som möjligt.

– Det här blir den första förhandstitten på modellen. Det har inte funnits någon modell sedan tidigare och tanken är att den här modellen ska genomsyra hela utvecklingsstegen, säger Emil Persson, utvecklingskonsulent på Svenska Innebandyförbundet.

– Modellen är tydligt inriktad på ålder och nivåer och att man är i olika utvecklingsfaser, och att träning behöver anpassas efter det. 

 

Hur ska framtidens ungdomar träna? Foto: Bildbyrån.

 
Konventet har 120 platser och maximalt tio representanter från en och samma förening kan anmäla sig. Kommer fler än tre personer från en och samma förening så subventioneras anmälningsavgiften genom Idrottslyftet med 80 %. Då ingår utbildning, boende, mat och VIP-biljetter till SM-finalerna i Malmö Arena.

– Dessutom har vi under lördagen bjudit in representanter från fotbollen och ishockeyn. Vi har saknat en modell tidigare, och det är intressant att höra hur de har arbetat. I vissa saker skiljer sig modellerna och tankesätten, men vi kan också lära av varandra, säger Emil Persson. 

– Modellen som vi kommer att presentera får deltagarna i handen under utbildningen. Det kommer vara leddokumentet för det material som senare kommer att skapas i form av övningar och så vidare. Deltagarna kommer få många konkreta tips och idéer kopplat till innebandyträning.

Läs mer om Innebandykonventet


Författare: Jonas Gustavsson