2011-02-26 18:33

Den tredje boken är på gång

Bokrean har startat. Författaren Sölve Dahlgren skriver på den tredje delen i bokserien ”Innebandypiraterna” och samtidigt ligger hans två tidigare böcker med på Adlibris topplista för barn- och ungdomsböcker.

– Det är ju ändå den största återförsäljaren i Sverige. Sedan kanske det påverkar att mina böcker inte säljs överallt, men å andra sidan är det ett tag sedan de kom ut också. Det är väl lite unikt att innebandyböcker ligger så högt upp, säger Sölve Dahlgren.

Det vimlar inte av innebandyrelaterad skönlitteratur på marknaden, något som innebär både för- och nackdelar enligt Sölve.

– Jo, det är nog både och. Man brukar säga att finns det inga konkurrenter så finns det ingen marknad, men jag ser det mest som en fördel även om det kan vara svårt att vara först.

Att du är inne på din tredje bok betyder att det finns en marknad för innebandyböcker?
– Den respons som jag fått från läsare tyder på det. Varje vecka kommer mejl från spelare och föräldrar som frågar när nästa bok kommer, så uppenbarligen finns det något som fängslat läsare. När man märker att det finns intresse hos läsare så stimulerar det att skriva mer.

Hur många böcker blir det i serien Innebandypiraterna?
– Jag redan skissat på en plan där det finns historier och underlag för i alla fall tio böcker, så målet är att det ska bli så många. Varje bok har ett eget tema och sedan finns det en övergripande historia.

 
 
Sölve Dahlgren skriver vidare.


Just nu skriver Sölve Dahlgren alltså på den tredje delen.

– Planen har varit att den ska släppas i april lagom till SM-finalen. Det är lite tight med tid men jag kämpar på och ska försöka hinna till dess, berättar han.

Vad kommer boken att handla om?
– Den tredje delen kommer att börja mer dramatiskt än de två tidigare böckerna. En händelse förändrar väldigt mycket på ett ögonblick, kan man säga. 

Måste man läsa böckerna i ordning?
– En del frågar om man kan hoppa in och börja med den andra boken fast man inte läst den första, och det är klart man kan, men det blir automatiskt referenser tillbaka till de andra böckerna så man får nog ut mest om man börjar med den första boken.

Se topplistan på Adlibris
Läs mer om Sölve Dahlgren och hans böcker


Författare: Jonas Gustavsson